Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι στην ψυχιατρική κλινική του Σισμανόγλειου νοσοκομείου κάνει στο Newpost ο πρόεδρος των εργαζομένων, Νίκος Μαλινόγλου.

Απόπειρες βιασμών σε ασθενείς και νοσηλεύτριες, επιθέσεις και ξυλοδαρμοί συνθέτουν το παζλ του τρόμου. Μόλις το περασμένο Σάββατο ένας ασθενής που εισήχθη στην κλινική τα ξημερώματα, επιχείρησε να βιάσει μια άλλη ασθενή και μια νοσηλεύτρια τις οποίες απομόνωσε σε ένα δωμάτιο, όπως λέει ο κύριος Μαλινόγλου «τις έβαλε στο δωμάτιο, με το ένα χέρι κρατούσε την πόρτα που προσπαθούσαμε να ανοίξουμε και με το άλλο έβγαλε τη ζώνη του, ευτυχώς καταφέραμε και μπήκαμε στο δωμάτιο».

Οι λιγοστοί εργαζόμενοι δίνουν καθημερινό αγώνα προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες, «έχουμε 40 ασθενείς, βαριές περιπτώσεις και προσπαθούμε με 20 άτομα προσωπικό να καλύψουμε τις ανάγκες» επισημαίνει ο κύριος Μαλινόγλου και προσθέτει πώς «εκτός απο τις απόπειρες βιασμού έχουμε επιθέσεις απο ασθενείς σε νοσηλευτές, τους χτυπούν, έχουμε ακόμη και περιπτώσεις που τους δαγκώνουν»!

Οι εργαζόμενοι εκτός όλων αυτών έχουν να αντιμετωπίσουν και τους ψυχικά ασθενείς που κάνουν και απόπειρες αυτοκτονίας, ενώ το συγκλονιστικό είναι πως «επειδή η κλινική είναι ανοιχτού τύπου δομή, οι ασθενείς της κλινικής μπορούν να πάνε στο νοσοκομείο που βρίσκονται οι υπόλοιποι ασθενείς με αποτέλεσμα να ελλοχεύουν πολλοί κίνδυνοι». Οι εργαζόμενοι έχουν επισημάνει επανειλλημένως τα προβλήματα στο υπουργείο και αναμένουν να παρθούν αποφάσεις καθώς επίσης να προχωρήσουν και οι προσλήψεις εργαζομένων προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στους χώρους του ψυχιατρείου.