Υπερήφανη όλη την Ελλάδα έκανε για άλλη μια φορά ο πρωταθλητής της Ενόργανης, Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους  στην διοργάνωση της Βέρνης, βάζοντας πλώρη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Συγχαρητήρια τηλεγραφήματα εξέδωσε η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας. 

«Η σημερινή μεγάλη ευρωπαϊκή επίδοσή σας είναι ένας ακόμη εμβληματικός κρίκος στην ήδη εντυπωσιακή αλυσίδα των κορυφαίων επιτυχιών σας. Επιπλέον, την αθλητική προσωπικότητα σας ολοκληρώνει ιδανικά ο υποδειγματικός χαρακτήρας σας. Για αυτό και ο ολυμπιακός σας δρόμος είναι ορθάνοιχτος. Και πάλι συγχαρητήρια και καλή δύναμη για τη συνέχει" αναέφερε στο συγχαρητήριο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. 

Τα συγχαρητήρια της Πολιτείας, μέσω του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού δέχθηκε ο Λευτέρης Πετρούνιας, για το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε για δεύτερη φορά στους κρίκους του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ο κ. Σταύρος Κοντονής επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Έλληνα πρωταθλητή προκειμένου να τον συγχαρεί και προσωπικά αλλά και εκ μέρους της κυβέρνησης.

Η Υπεύθυνη του Τομέα Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κυρία Άννα Καραμανλή, για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους κρίκους από τον Λευτέρη Πετρούνια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Βέρνη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο αθλητής της γυμναστικής Λευτέρης Πετρούνιας, πρόσθεσε μια νέα χρυσή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού κατακτώντας για δεύτερη συνεχόμενη φορά την κορυφή της Ευρώπης.
 
Με τη νέα του διάκριση, συνεχίζει να κρατά ψηλά την Ελληνική σημαία και αποδεικνύει ότι ο δρόμος για την επιτυχία περνά μέσα από τη σκληρή και συστηματική δουλειά. 
 
Θερμά συγχαρητήρια στον Έλληνα αθλητή και καλή επιτυχία στον επόμενο μεγάλο στόχο του που είναι η κατάκτηση της κορυφής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
 

Από τον Τομέα Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο Τομέας αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ συγχαίρει θερμά τον πρωταθλητή Ευρώπης Λευτέρη Πετρούνια για την κατάκτηση ενός ακόμη χρυσού μεταλλίου στους κρίκους, στη Βέρνη. Με την επιτυχία του αυτή, ο σπουδαίος πρωταθλητής μας, εξύψωσε την Ελλάδα στην πρώτη θέση του βάθρου και μας γέμισε υπερηφάνεια και ελπίδα για μία χρυσή νίκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Το ίδιο και το Ποτάμι:

Μεγάλη επιτυχία για τη Γυμναστική είναι η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από το Λευτέρη Πετρούνια στο 32ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής (25-29/5) στη Βέρνη.
 
Η ελληνική γυμναστική έχει προσφέρει στον ελληνικό αθλητισμό μεγάλες στιγμές. Το χρυσό μετάλλιο του Λευτέρη Πετρούνια, είναι σημαντικότατη επιτυχία και ο αθλητής αξίζει για ακόμα μια φορά τα θερμότερα συγχαρητήρια όλων μας καθώς αποτελεί πλέον και μια από τις χρυσές ελπίδες μας για μετάλλιο στο Ρίο. Συγχαρητήρια και στους υπόλοιπους αθλητές της ελληνικής αποστολής για τις πολύ καλές επιδόσεις τους. Λευτέρη μας έκανες και πάλι υπερήφανους.