Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις γύρω από την τραγική υπόθεση με το πτώμα του 75χρονου συνταξιούχου δασκάλου στα Τρίκαλα, τον οποίο κρατούσε νεκρό για πάνω από δύο μήνες η σύζυγός του, μέσα στο σπίτι τους και μαζί με τα ανήλικα παιδιά τους. 

Όπως δείχνει η ιατροδικαστική εξέταση, ο θάνατος του 75χρονου, ο οποίος αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας, οφείλεται σε παθολογικά αίτια ενώ βρισκόταν νεκρός στο σπίτι επί 8-10 εβδομάδες. «Πιθανότατα ο θάνατος οφείλεται σε παθολογικά αίτια, δεν υπήρχαν κακλώσεις ή άλλα ευρήματα που να παραπέμπουν σε κάτι άλλο» δήλωσε στο STAR ο ιατροδικαστής, Χρήστος Κραβαρίτης.

Αυτό που προκαλεί σοκ είναι ότι το πτώμα, που βρέθηκε σε πρόχωρημένη σήψη, έφερε πάνω του τον καθετήρα που χρησιμοποιούσαν στον 75χρονο, λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε για χρόνια και ήταν γνωστά και στις αρχές. 

Τι απαντά ο δήμος Τρικάλων

"Από την  πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της, η νέα Δημοτική Αρχή έθεσε ως άμεση προτεραιότητα τη δημιουργία Κοινωνικών Δομών που να επιτελούν τον ρόλο τους άμεσα και ουσιαστικά" αναφέρει ο δήμος Τρικκαίων, απαντγώντας στην ανακοίνωση του Χαμόγελου του Παιδιού.

Η ανακοίνωση αναφέρει:
 


Στο πλαίσιο αυτό, οι Κοινωνικοί Λειτουργοί επέστρεψαν στα κανονικά τους καθήκοντα, διενεργώντας και κοινωνικές έρευνες, χωρίς να απασχολούνται σε ΚΑΠΗ, σε εργασίες μη συνάδουσες με το αντικείμενό τους.

Κύριος στόχος της ενέργειας αυτής, η αντιμετώπιση και ζητημάτων ψυχικής υγείας.

Για το τραγικό ζήτημα που ανέκυψε τις τελευταίες ημέρες στην πόλη των Τρικάλων, ο Δήμος Τρικκαίων κινήθηκε άμεσα, με βάση την παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Τρικάλων, ενεργοποιώντας τις υπηρεσίες της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας.

Σε σχέση και με την ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού», γίνονται γνωστά τα εξής:

1. Η εισαγγελική παραγγελία έφτασε στις 19-3-2015 στην αρμόδια υπηρεσία, η οποία απάντησε στις 23-3-2015 με ενημερωτικό σημείωμα.

2. Η κοινωνική λειτουργός πραγματοποίησε κοινωνική έρευνα και απέστειλε την έκθεσή της στις 15-4-2015.

3. Στις 21-5-2015, η Εισαγγελία ζήτησε την παρέμβαση των αρμόδιων.

4. Προχθές, (28-5-2016), η Εισαγγελία ζήτησε από τον Δήμο Τρικκαίων, τη συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς για την παροχή κάθε δυνατής φροντίδας, καθώς και ψυχολογική υποστήριξη και παρακολούθηση στα δύο ανήλικα κορίτσια.

Ο Δήμος Τρικκαίων προβαίνει σε κάθε ενέργεια, προκειμένου οι δύο κοπέλες να τύχουν της δέουσας φροντίδας.