Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας για την αναζήτηση του δολοφόνου της Ελευθερίας Αγραφιώτου, με τους αξιωματικούς τώρα να επικεντρώνονται σε στοιχεία από το περιβάλλον της 69χρονης γυναίκας, προκειμένου να οδηγηθούν στον δράστη. 

Με οδηγό το DNA, το οποίο σε πρώτη φάση δεν «φωτογράφισε» ως δράστη τον Δράκο του Αμαρουσίου, τις μαρτυρίες φίλων και γνωστών, αλλά και τον προσωπικό της υπολογιστή, οι αστυνομικοί προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο της δολοφονίας. 

Ωστόσο και το γενετικό υλικό δεν μπορεί να αποτελέσει μεγάλη βοήθεια, καθώς η συλλογή του σε μεγάλη αποσύνθεση και η ανάμιξη του με πτωματικά υγρά κάνει ακόμα περισσότερο δύσκολη την αναζήτηση στοιχείων μέσα από αυτό. 

Ένα πιθανό σενάριο που εξετάζουν από την αστυνομία θέλει τον δράστη να πρόκειται για ''μανιακό'' δολοφόνο, ο οποίος να προέβη για πρώτη φορά σε κάτι τέτοιο και ούτε και ο ίδιος δεν περίμενε την τραγική κατάληξη.

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν και μαρτυρίες που δεν αποκλείουν και την δολοφονία με κίνητρα τα χρήματα

Όπως δήλωσε η φίλη της άτυχης 69χρονης στο STAR, είναι βέβαιη ότι ο δολοφόνος είναι μέσα από το κοντινό περιβάλλον του θύματος.

«Γνώρισα την κυρία Ελευθερία Αγραφιώτου στο νοσοκομείο πριν μια πενταετία που είχα τον πατέρα μου άρρωστο και εκείνη είχε τη μητέρα της. Η τελευταία επικοινωνία με την κυρία Αγραφιώτου ήταν στις 14 Απριλίου και είχαμε συνεννοηθεί να βγούμε για καφέ. Εγώ έπαιρνα τηλέφωνο από το χωριό και δεν το σήκωνε το τηλέφωνο κανένας στο σπίτι, ούτε το κινητό τηλέφωνο σήκωνε. Εντάξει δεν έδωσα σημασία. Βλέπω από την τηλεόραση ότι είχε εξαφανιστεί, αλλά δεν υπολόγιζα ότι θα έφτανε σε αυτό το τραγικό τέλος», διηγείται η φίλη της Ελευθερίας Αγραφιώτου και πρόσθεσε:

Είναι σίγουρα μέσα από το περιβάλλον της. Είναι σίγουρα 100%…[…] Έβαλε τα άτομα για να τη βγάλουν από τη μέση και για αυτό δεν πάρθηκε ούτε το κινητό της, ούτε τα λεφτά από την τσάντα της για να μην δώσουν στοιχεία ότι ήταν κλοπή. Σίγουρα ήταν κάποιος που γνώριζε. Την πίεζαν να δώσει τα χρήματα.

Στο ψυχιατρείο των φυλακών ο «δράκος»

Την ίδια στιγμή, στο ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλού βρίσκεται από χθες ο «δράκος» του Αμαρουσίου, καθώς μετά την πολύωρη απολογία του, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος από τον 27ο τακτικό ανακριτή, με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα εισαγγελέα και τελικά αποφασίστηκε να παραμείνει στο ψυχιατρικό κατάστημα των φυλακών.

Παράλληλα, ο συνήγορος του ζήτησε τη διενέργεια ψυχιατρικής  πραγματογνωμοσύνης για τον νεαρό, αίτημα το οποίο έγινε δεκτό.