ΕΛΛΑΔΑ

Αποκλειστικό: Έκτος Ελλάδος ο ιδιοκτήτης της Πυρσός

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 31 Μαΐου 2016, 22:35 / Ανανεώθηκε 31 Μαΐου 2016, 22:32
Αποκλειστικό: Έκτος Ελλάδος ο ιδιοκτήτης της Πυρσός
Facebook Twitter Whatsapp

Στην Γερμανία σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newpost βρίσκεται ο ιδιοκτήτης της εταιρίας Πυρσός, που σήμερα το πρωί ανακοίνωσε  στους 800 εργαζομένους πως βάζει "λουκέτο" λόγω οικονομικών προβλημάτων. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στην Γερμανία σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newpost βρίσκεται ο ιδιοκτήτης της εταιρίας Πυρσός, που σήμερα το πρωί ανακοίνωσε  στους 800 εργαζομένους πως βάζει "λουκέτο" λόγω οικονομικών προβλημάτων. Ο ιδιοκτήτης είχε προχωρήσει σε αλεπάλληλους διακανονισμούς με την εφορία και το ΙΚΑ, χωρίς όμως να φανεί φερέγγυος.

Η εταιρία σύμφωνα με ανθρώπους του κλάδου λάμβανε εργολαβίες κυρίως απο το δημόσιο, αλλά οι τιμές που έδινε μπορεί να ήταν ανταγωνιστικές αλλά δεν εξασφάλιζαν την βιώσιμότητά της. Εδώ και 1, 5 χρόνο ήταν γνωστό πως αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Είναι ενδεικτικό πως στους εργαζόμενους οφείλονται απο 5 έως 8 μισθούς, κάτι που πρακτικά σημαίνει πως πως κάθε ένας έχει λαμβάνει απο 2.800 έως 4.500 ευρώ.

Κύριος στόχος των συνδικαλιστών του κλάδου είναι η απορρόφηση μερίδας των εργαζομένων που βρέθηκαν απο τη μία στιγμή στην άλλοι άνεργοι, καθώς και η εξασφάλιση των δεδουλευμένων τους.

Το πρωί της Παρασκευής θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απο το υπουργείο Οικονομικών.