current views are: 8

1 Ιουνίου 2016
Δημοσίευση03:33

Ζέστη και αραιές νεφώσεις – Στους 30 βαθμούς ο υδράργυρος

Αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πιο πυκνές με πιθανότητα τοπικών βροχών στα δυτικά και πρόσκαιρων όμβρων στα βόρεια ορεινά, προβλέπει για σήμερα  η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Δημοσίευση 03:33’

Αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πιο πυκνές με πιθανότητα τοπικών βροχών στα δυτικά και πρόσκαιρων όμβρων στα βόρεια ορεινά, προβλέπει για σήμερα  η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πιο πυκνές με πιθανότητα τοπικών βροχών στα δυτικά και πρόσκαιρων όμβρων στα βόρεια ορεινά, προβλέπει για σήμερα  η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις έως 6 μποφόρ στα νότια και η θερμοκρασία θα είναι γύρω στους 30 βαθμούς.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Στην Αττική ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές κατά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τις απογευματινές ώρες είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένοι όμβροι στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που σταδιακά και από τα δυτικά θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά τις Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη τιμή θα είναι κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές και στα βόρεια είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά μεμονωμένοι όμβροι. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια έως 5 μποφόρ, με τη θερμοκρασία από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου ενώ στην Ήπειρο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και στα βόρεια είναι πιθανόν να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς και κατά τόπους η θερμοκρασία θα φθάσει έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου ενώ στην Κρήτη η μέγιστη θα είναι κατά τόπους 32 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους και τους ανέμους μεταβλητούς 3 με 4 και βαθμιαία στα νότια θα είναι βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ, με τη θερμοκρασία από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.


σχετικα αρθρα