current views are: 8

1 Ιουνίου 2016
Δημοσίευση09:20

Διευκρινίσεις για τις εγγραφές στα ολοήμερα σχολεία

Διευκρινίσεις για τις εγγραφές στα ολοήμερα σχολεία δίνει το υπουργείο Παιδείας.

 

Δημοσίευση 09:20’

Διευκρινίσεις για τις εγγραφές στα ολοήμερα σχολεία δίνει το υπουργείο Παιδείας.

 

Διευκρινίσεις για τις εγγραφές στα ολοήμερα σχολεία δίνει το υπουργείο Παιδείας, με αφορμή τις έντονες αντιδράσεις δασκάλων και νηπιαγωγών.

 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, όταν ένας γονιός έχει βεβαίωση εργασίας κι ο άλλος έχει κάρτα ανεργίας, έχουν δικαίωμα εγγραφής στο ολοήμερο. 

Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας σημειώνει ότι για τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, κ.λ.π. αρκεί η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης του ασφαλιστικού τους φορέα.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε εγκύκλιο, σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη λειτουργία των ολοήμερων σχολείων. 

«Οι εγκύκλιοι σχετικά με τις διαδικασίες και τις προϋποθέσεις εγγραφής μαθητών στα Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία που απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας στα σχολεία, καθιστούν σαφείς τις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠ.Π.Ε.Θ. για πλήρη εφαρμογή των ρυθμίσεων με στόχο την «απόλυση» περισσότερων από 6.000 αναπληρωτών την επόμενη σχολική χρονιά» σχολίαζε χθες η ΔΟΕ την εγκύκλιο του υπουργείου, υπενθυμίζοντας το συλλαλητήριο στις 4 Ιουνίου και την απεργιακή κινητοποίηση με την πορεία διαμαρτυρίας Στις 8 Ιουνίου.

«Οι εγκύκλιοι του Υπουργείου ξεπερνούν κάθε λογική. Για την εγγραφή των παιδιών στο ολοήμερο τμήμα για τα 6/θέσια και άνω Δημοτικά είναι απαραίτητη προϋπόθεση, οι γονείς να είναι εργαζόμενοι ή να έχουν κάρτα ανεργίας ή να ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Για τα Δημοτικά σχολεία που λειτουργούν ως 4/θέσια και 5/θέσια δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση, ενώ για τα ολοήμερα τμήματα των Νηπιαγωγείων, τα οποία είναι σχεδόν όλα διθέσια, είναι απαραίτητη προϋπόθεση» ανέφερε επίσης η ΔΟΕ, προσθέτοντας:

Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές στα Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία. Το ΔΣ της ΔΟΕ θεωρεί ότι έχει μεγάλη σημασία να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους γονείς που επιθυμούν να φοιτήσουν τα παιδιά τους είτε στην πρωινή ζώνη είτε στο ολοήμερο (Δημοτικό και Νηπιαγωγείο) να καταθέσουν αιτήσεις ανεξάρτητα αν πληρούν τις τυπικές προϋποθέσεις που προβλέπει η Υ.Α. αλλά και η νέα εγκύκλιος. Θα αποδείξουν περίτρανα το μέγεθος του αποκλεισμού από τις δομές του ολοήμερου σχολείου και της στέρησης μορφωτικών δικαιωμάτων από τους μαθητές, που αποτελούν τον πυρήνα των αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων του Υπουργείου.

 


σχετικα αρθρα