Ένα ζευγάρι Γερμανών, ο Αrmin και η Heide Buhrle, τιμήθηκε σήμερα από τον δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο, στο πλαίσιο του προγράμματος επιβράβευσης των επαναλαμβανόμενων επισκεπτών της Ρόδου.

Συγκεκριμένα, τιμήθηκαν με ειδικό τιμητικό έπαινο που παρέλαβαν από το δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο και την αντιδήμαρχο Τουρισμού, Διεθνών Σχέσεων και Απόδημων Ροδίων Μαρίζα Χατζηλαζάρου, καθώς φέτος βρίσκονται στη Ρόδο για 65η φορά.

Η Heide Buhrle είναι συνταξιούχος δασκάλα του, ενώ ο σύζυγός της Armin Buhrle είναι συνταξιούχος αρχιτέκτονας. Η οικογένεια συνδέεται φιλικά με την οικογένεια ροδιτών που διατηρεί κοσμηματοπωλείο στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου όπου έγινε και η πρώτη τους γνωριμία όταν το ζευγάρι επισκέφθηκε το κοσμηματοπωλείο της οικογένειας.

Έκτοτε διατηρούν στενές σχέσεις καθώς οι δύο οικογένειες συναντώνται συχνά στη Ρόδο ή ανταλλάσσουν επισκέψεις σε όλη τη διάρκεια του κάθε έτους.

Αν και έχουν ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο, θεωρούν τη Ρόδο σπίτι τους και για αυτό την επισκέπτονται δύο και τρεις φορές το χρόνο προκειμένου να ξεκουραστούν. Τους αρέσει πολύ η θάλασσα και η ιστορία του νησιού.