Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε χθες τα παιδιά που νοσηλεύονται στον πέμπτο όροφο του νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», όταν τους επισκέφθηκαν οι παίκτες της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ και μάλιστα τους μοίρασαν το μεσημεριανό τους φαγητό και στη συνέχεια αναμνηστικά δώρα.

Οι παίκτες,  με την ολοκλήρωση της επιτυχημένης πορείας τους στο πρωτάθλημα Basket League ΣΚΡΑΤΣ, βρήκαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου για την πρόοδο εργασιών ανακαίνισης των δύο νοσοκομείων Παίδων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη & Αγλαΐα Κυριακού» που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από τον ΟΠΑΠ.

«Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που μπορούμε να προσφέρουμε χαμόγελα στα μικρά παιδιά έστω και λίγο. Όπως και η συνεισφορά του ΟΠΑΠ είναι μεγάλη και ακόμη μια φορά δείχνει ο χορηγός μας ότι προσφέρει στην κοινωνία εκεί που είναι το πιο σημαντικό, στην υγεία των μικρών παιδιών», δήλωσε ο Ντούσαν Σάκοτα.

«Θα έλεγα ότι είναι μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία της ομάδας της ΑΕΚ να επισκέπτεται τα μικρά παιδιά, σε συνδυασμό με την ευαισθητοποίηση του χορηγού του πρωταθλήματος του ΟΠΑΠ ο οποίος δείχνει ότι επιτελεί σημαντικό έργο στο τομέα της υγείας και κυρίως στα νέα παιδιά που αυτοί και εμείς θέλουμε να είναι οι επόμενοι αθλητές και οι επόμενοι πρωταθλητές», δήλωσε από την πλευρά του ο Γιάννης Καλαμπόκης.

«Η ομάδα μας ήρθε σήμερα για να αναδείξει μια σημαντική κίνηση του ΟΠΑΠ που είναι η ανακαίνιση των δύο ορόφων στα νοσοκομεία Παίδων, είναι μια σημαντική κίνηση αυτή, νομίζω ότι πρέπει να γίνει παράδειγμα και προς άλλους χορηγούς να κάνουν παρόμοιες κινήσεις γιατί η σημερινή εποχή, μια εποχή με κρίση, με προβλήματα, αυτά μπορούν να βοηθήσουν ιδιαίτερα στον τομέα της υγείας», τόνισε ο Δημήτρης Μαυροειδής.

Μετά την παράδοση των δύο πλήρως ανακαινισμένων ορόφων στις αρχές Νοεμβρίου του 2015, αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Η Αγία Σοφία» πραγματοποιούνται στην  Α΄& Β΄ ορθοπεδική  νοσηλευτική μονάδα του 2ου ορόφου και την κεντρική είσοδο και των δύο κλιμακοστασίων (από το υπόγειο, έως τον 7ο  όροφο) xρωματισμοί, διακοσμητικές παρεμβάσεις, οικοδομικές επισκευές, επισκευή υφισταμένου  και εγκατάσταση νέου ξενοδοχειακού και ιατρικού εξοπλισμού.

Στο Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Π. & Α. Κυριακού» πραγματοποιούνται χρωματισμοί, Διακοσμητικές Παρεμβάσεις, Οικοδομικές Επισκευές και εγκατάσταση νέου ξενοδοχειακού  εξοπλισμού στο κεντρικό  κλιμακοστάσιο μεταξύ των πτερύγων Α & ΒΔ   συμπεριλαμβανομένων των χώρων αναμονής, (από το Ισόγειο, έως και τον 6ο όροφο).