Το 2ο διεθνές συνέδριο με τίτλο ''Εγκέλαδος 2016'' για την αντιμετώπιση από σεισμούς και καταστροφές συνδιοργανώνει αύριο Πέμπτη και έως την Κυριακή η Περιφέρεια Αττικής συνδιοργανώνει σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα «Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Αιγάλεω».

Ειδικότερα, το Συνέδριο της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, θα διεξαχθεί από την Πέμπτη, 02/06/2016 έως την Κυριακή, 05/06/2016, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικό Μολύβι» του Δήμου Αιγάλεω (Ιερά Οδός 154 και Νάξου).

Κατά την έναρξη του Συνεδρίου αναμένεται να χαιρετίσουν : ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Γιάννης Μπαλάφας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιάννης Τσιρώνης, καθώς και εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αιγάλεω, της συνδιοργανώτριας εθελοντικής ομάδας κ.α.

Στόχος του Συνεδρίου είναι : η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, η ανάδειξη προβληματισμών ως προς την σχέση μεταξύ φορέων Πολιτικής Προστασίας και εθελοντικών οργανώσεων με σκοπό την αποτελεσματικότερη συνεργασία για την ενίσχυση της ασφάλειας και της προστασίας των πολιτών, καθώς και η διάχυση της γνώσης και του πνεύματος του εθελοντισμού.

Στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου, θα παρουσιαστούν εισηγήσεις από μέλη της επιστημονικής κοινότητας και στελέχη Υπηρεσιών που εμπλέκονται σε δράσεις αντιμετώπισης φαινομένων σεισμού (Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, Πυροσβεστικό Σώμα, ΕΚΑΒ, Κινητή Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών, Περιφέρεια Αττικής, Εθελοντικές Οργανώσεις κ.α.).

Την 3η ημέρα του Συνεδρίου, το Σάββατο 4 Ιουνίου, θα διεξαχθεί στο δημαρχείο Αιγάλεω, επίδειξη απεγκλωβισμού θυμάτων σεισμού από μέλη εθελοντικών ομάδων, ενώ για την τελευταία ημέρα (Κυριακή 5 Ιουνίου) έχει προγραμματιστεί Διεθνής Άσκηση μεταξύ ομάδων διάσωσης 10 χώρων.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου και λοιπές πληροφορίες παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής: http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=18672:diethnes-ekpaideftiko-synedrio-gia-tin-antimetopisi-katastrofon-apo-seismo&catid=338&Itemid=376 καθώς και στην ιστοσελίδα της εθελοντικής ομάδας «Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Αιγάλεω»: http://www.epilektoi.com/event2016.php