Τα κομμάτια του παζλ που συνθέτουν τις τελευταίες στιγμές στη ζωή της Ελευθερίας Αγραφιώτου και τα πρόσωπα «κλειδιά» στην δολοφονία της άτυχης 69χρονης που βρέθηκε άγρια δολοφονημένη σε υπόγειο γκαράζ στο Μαρούσι προσπαθούν να συνθέσουν οι αστυνομικοί σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τον δράστη. Μέχρι στιγμής οι έρευνες προσκρούουν σε «τοίχο» καθώς δεν υπάρχουν ενδείξεις και στοιχεία για τον δολοφόνο της εύπορης Αθηναίας. 

Οι αστυνομικοί μέσω καταθέσεων προσπαθούν να βρουν έναν 60χρονο άνδρα ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες είχε αποπειραθεί να βιάσει άλλη μια γυναίκα στο χώρο του γκαράζ και είχε γίνει αντιληπτός απο υπάλληλο. Παράλληλα ερευνούν και την καταγγελία μίας υπαλλήλου φούρνου η οποία μερικές ημέρες πριν χαθεί η Αγραφιώτου, την είχε δει να μιλάει σε έντονο ύφος με κάποιο άτομο απο το οποίο του ζητούσε να της επιστρέψει τα χρήματά της. 

Στο χώρο της δολοφονίας έχουν βρεθεί διάσπαρτα ορφανά αποτυπώματα, αλλά δεν «δένουν» με την υπόθεση.

Ο δράστης εκτιμούν οι αστυνομικοί «είτε ήταν πολύ προσεκτικός, είτε απλά πολύ τυχερός και δεν έχει αφήσει ίχνη». Οι αστυνομικοί ερευνούν τους φακέλους ατόμων που στο παρελθόν έχουν προβεί σε επιθέσεις με σεξουαλικό κίνητρο κατά γυναικών, αφήνοντας ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο και νέας επίθεσης στο μέλλον. 

Μετά την ενδελεχή έρευνα που πραγματοποίησαν στον χώρο και την αναπαράσταση παρουσία του «δράκου» του Αμαρουσίου , αν και διατηρούν πολλές επιφυλάξεις, οι αστυνομικοί τώρα πλέον θα προχωρήσουν και στην 3D αναπαράσταση του φόνου με απεικόνιση των έως τώρα φωτογραφιών και στοιχείων απο το κλιμακοστάσιο έως και το σημείο που βρέθηκε δολοφονημένη η Αγραφιώτου και παράθεση των αποτυπωμάτων που βρέθηκαν κατά μήκος της «μαρτυρικής διαδρομής» έως τον θάνατο της άτυχης γυναίκας. 

Ένα ακόμη σενάριο που εξετάζουν οι αστυνομικοί, είναι αυτό που θέλει το θύμα να διατηρούσε σχέση με κάποιον «άγνωστο» στον κύκλο της άνδρα ο οποίος ήταν και ο δράστης της δολοφονίας.