Σε ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης 26 ετών (εκτιτέα τα 25 έτη) και χρηματική ποινή 200.000 ευρώ κατά συγχώνευση καταδικάστηκε ομόφωνα ο 40χρονος, Φίλιππος Λεβέντος, ο οποιος συνελήφθη επ' αυτοφώρω πριν από ένα χρόνο όταν επιβίβαζε 13χρόνο στο ειδικά διαμορφωμένο βαν του για να το αποπλανήσει.

Ειδικότερα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας κήρυξε-ομόφωνα-ένοχο τον κατηγορούμενο για τον βιασμό και την αποπλάνηση μιας 14χρόνης, τον βιασμό ενός 15χρόνου και την απόπειρα αποπλάνησης του 13χρόνου. Επίσης κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της προσέλκυσης ανηλίκου μέσω Διαδικτύου και για προμήθεια και κατοχή πορνογραφικού υλικού.

Ο εισαγγελέας στην πρόταση του ζήτησε την επιβολή στον κατηγορούμενο χρηματική ποινή συνολικού ύψους 500.000 ευρώ για την κατοχή πορνογραφικού υλικού και τη προσέλκυση ανηλίκου μέσω Διαδικτύου.

Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου δεν ζήτησε την αναγνώριση ελαφρυντικών αλλά την επιβολή από το Δικαστήριο των κατώτατων ποινών, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό. Χθες, στην απολογία του ο 40χρονος υποστηρίξε πως ουδέποτε βίασε καθώς τόσο η 14χρονη όσο και ο 15χρονος συνεύρεθηκαν ερωτικά μαζι του με τη θέληση τους.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την καταδίκη του για τον βιασμό της 14χρονης που έγινε στο σπίτι του στο Περιστέρι τον Αύγουστο του 2014 καθώς για την απόπειρα αποπλάνησης του 13χρονου αγοριού το οποίο επιχείρησε να επιβιβάσει στο ειδικά διαμορφωμένο βανακι του στον Κορυδαλλό, οταν και συνελήφθη.

Παράλληλα είχε ζητήσει τη μετατροπή του αδικήματος του βιασμού σε βάρος 15χρονου αγοριού στη Ναυπακτο σε παρα φύσιν ασέλγεια με ανήλικο, πρόταση που δεν υιοθετήθηκε από το Δικαστήριο.