Σε μία απίστευτη καταγγελία που αποδεικνύει τις δραματικές συνθήκες στις οποίες οι γιατροί καλούνται να δουλεύουν στα δημόσια νοσοκομεία προχώρησαν οι γιατροί του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Όπως αναφέρουν «oι Ασθενείς που χρήζουν χειρουργικής επέμβασης και διαθέτουν χρήματα καλούνται να αγοράσουν τα απαραίτητα χειρουργικά υλικά. Τα αγοράζουν έως και 500€ προσπερνούν τις λίστες αναμονής και χειρουργούνται άμεσα».

Την ώρα λοιπόν που η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ζητούν απο  γιατρούς και νοσηλευτές  να βάλουν «πλάτη», η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση βάζει καθημερινά τις ζωές των πολιτών σε άμεσο κίνδυνο.

Όπως αναφέρεουν οι γιατροί στο ΑΧΕΠΑ «το νοσοκομείο εμφανίζει σημαντικές ελλείψεις χειρουργικών υλικών. Στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας που η  ψευτοαριστερή κυβέρνηση σώζει στα λόγια (!!!) συμβαίνουν τα εξής παράδοξα: Όποιος ασθενής έχει χρήματα σώζεται! Όποιος Ασθενής δεν έχει χρήματα κινδυνεύει να πεθάνει!!! 

Οι ασθενείς που χρήζουν χειρουργικής επέμβασης και διαθέτουν χρήματα καλούνται να αγοράσουν τα απαραίτητα χειρουργικά υλικά. Τα αγοράζουν έως και 500€ προσπερνούν τις λίστες αναμονής και χειρουργούνται άμεσα. Ασθενείς που χρήζουν χειρουργικών επεμβάσεων και δεν διαθέτουν χρήματα βρίσκονται στις λίστες αναμονής πάνω από ένα έτος».

Οι εργαζόμενοι ζητούν απαντήσεις απο την ηγεσία του υπουργείου και τους καταλήγουν «εξαγγέλλουν ότι δίνουν λεφτά με το τσουβάλι στα νοσοκομεία, ενώ στην πραγματικότητα πεθαίνουν άνθρωποι εξαιτίας της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης».