Σοβαρές αιχμές κατά του υπουργού Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλου, για τις καθυστερήσεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής, κάνοντας έκκληση στον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρέμβουν ώστε να προχωρήσει η εκδίκαση της υπόθεσης άφησε σήμερα η μητέρα του Παύλου Φύσσα.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με συνηγόρους της πολιτικής αγωγής η Μάγδα Φύσσα ανέφερε: «Θέλω να εκφράσω το μεγάλο μου πόνο και την αδικία που ζούμε όλο αυτό τον καιρό. Η δίκη δεν προχωράει. Δεν βλέπω να υπάρχει λύση. Δεν βλέπω από κανέναν αρμόδιο να κάνει κάτι για να μπορέσει να προχωρήσει αυτή η δίκη, με αποκορύφωμα τη δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης χθες ότι δεν φέρει καμία ευθύνη», είπε η μητέρα του 34χρονου μουσικού που έπεσε νεκρός από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Γ. Ρουπακιά.

«Για μένα αυτοί που θα μπορούσαν να απαντήσουν σε όλα αυτά που μας βασανίζουν είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός», συμπλήρωσε η Μάγδα Φύσσα και τόνισε ότι οι κατηγορούμενοι είναι έξω, «εκεί που άφησε το αίμα του ο Παύλος».

Για «κοροϊδία» και «εμπαιγμό» έκανε λόγο από την πλευρά του ο Αντρέας Τζελης, εκπρόσωπος πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα. «Σχεδόν 14 μήνες μετά είναι μια κοροϊδία, ένας εμπαιγμός. Αυτό το μπαλάκι που υφιστάμεθα προκαλεί γέλιο και βαθιά θλίψη. Ακούσαμε χθες τον υπουργό Δικαιοσύνης και αισθάνομαι ότι μας κοροϊδεύουν», σημείωσε ο δικηγόρος.

«Μετά από 4,5 μήνες αποχής συνεχίζεται η δίκη αλλά το εμπόδιο είναι πως μόλις 5 συνεδριάσεις είναι προγραμματισμένες εντός Ιουνίου ενώ παλιότερα ήταν 10 ανά μήνα. Εμπαιζόμεθα από το υπουργείο και είμαστε μπαλάκι μεταξύ τους», τόνισε από την πλευρά της η Χρύσα Παπαδοπούλου.

Η Ελευθερία Κουμάντου, μέλος του παρατηρητήριου για τη δίκη της Χ.Α, ανέφερε ότι από τους 69 κατηγορούμενους μόνο πέντε ή έξι δίνουν το «παρών», ενώ όπως είπε  έχουν γίνει 63 δικάσιμοι μέσα σε ένα χρόνο και έχουν εξεταστεί μόνο 16 μάρτυρες.

Χθες, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι δεν έχει διαβιβασθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης γραπτό αίτημα για ορισμό άλλης αίθουσας διεξαγωγής της δίκης της Χρυσής Αυγής, και  «επομένως, οι απόπειρες μετακύλησης της ευθύνης για την καθυστέρηση στον υπουργό, είναι άστοχες, και επί της ουσίας καλούν σε ανεπίτρεπτη ανάμειξη του υπουργείου στο έργο της Δικαιοσύνης».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης με αφορμή διαρροές στον Τύπο σχετικά με δηλώσεις της προέδρου του δικαστηρίου ενώπιον του οποίου δικάζονται μέλη της Χρυσής Αυγής, Μ. Λεπενιώτη, αναφέρει εξάλλου ότι «η επιτάχυνση της λειτουργίας της Δικαιοσύνης, αποτελεί κύριο στόχο της κυβερνητικής πολιτικής - και αυτό ισχύει κατ' εξοχήν για δίκες με σημαντικές κοινωνικές και οικονομικές παραμέτρους, όπως αυτή που διεξάγεται με κατηγορούμενους μέλη της Χρυσής Αυγής».