Σφίγγει ο κλοιός των ερευνών για τον εντοπισμό του δολοφόνου της Ελευθερίας Αγραφιώτου, καθώς στο μικροσκόπιο έχουν μπει οι μελετημένες κινήσεις του. Οι αστυνομικοί, με γνώμονα τις καταθέσεις που έχουν λάβει, έχουν στρέψει την προσοχή τους στο στενό περιβάλλον της άτυχης 69χρονης, ενώ «σκανάρουν» τους τραπεζικούς της λογαριασμούς σε βάθος πενταετίας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Espresso», οι κινήσεις του δολοφόνου δείχνουν ότι γνώριζε πολύ καλά το υπόγειο της φρίκης στο Μαρούσι και πιθανόν και τα ωράρια και τις μετακινήσεις της Αγραφιώτου. Έτσι, οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας εστιάζουν στο ενδεχόμενο να υπάρχει πρόσωπο – σκιά από το παρελθόν, με το οποίο η συνταξιούχος είχε σχέσεις, χωρίς να το γνωρίζουν οι δικοί της άνθρωποι.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, είτε τα κίνητρα του φρικιαστικού εγκλήματος ήταν σεξουαλικά είτε όχι, η αγριότητα με την οποία χτυπήθηκε και δολοφονήθηκε η άτυχη γυναίκα φανερώνει απύθμενο μίσος για το θύμα που δύσκολα θα μπορούσε να εκδηλωθεί από κάποιον εντελώς άγνωστό της. 

Από τις καταθέσεις που έχουν πάρει οι αστυνομικοί δεν προκύπτει κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο με το οποίο η 69χρονη είχε οικονομικές διαφορές, όμως οι αστυνομικοί «σκανάρουν» τους τραπεζικούς λογαριασμούς της σε βάθος πενταετίας πλέον ή και πιο πίσω, προσπαθώντας να εντοπίσουν συναλλαγές της που ίσως κρύβουν το κίνητρο για την άγρια δολοφονία της.

Παρόλο που οι εκτιμήσεις οδηγούν τις αρχές σε εμπλοκή γνωστού της προσώπου, δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο ο δολοφόνος να είναι ένας άγνωστος μανιακός που είχε δράσει σε βάθος χρόνου στο παρελθόν. Για τον λόγο αυτό, ξεσκονίζουν τους φακέλους ατόμων που έχουν συλληφθεί, καταδικαστεί και αποφυλακιστεί για βιασμούς, απόπειρες βιασμών και ειδεχθείς ανθρωποκτονίες, όχι μόνο στην περιοχή του Αμαρουσίου αλλά και ευρύτερα στα βόρεια προάστια.

Πάντως, οι αστυνομικοί πέφτουν συνεχώς σε «τοίχους», με αποτέλεσμα να παραμένει το σκοτάδι γύρω από την υπόθεση – θρίλερ. Αγκάθι αποτελεί το γεγονός ότι μόνο «ορφανά» αποτυπώματα υπάρχουν στο δεύτερο υπόγειο γκαράζ του σούπερ μάρκετ, όπου βρέθηκε το αυτοκίνητο της Αγραφιώτου, και στο τρίτο υπόγειο, όπου εντοπίστηκε το πτώμα της γυναίκας, 34 μέρες μετά την εξαφάνισή της από το Νέο Ηράκλειο.

Η άρση τηλεφωνικού απόρρητου

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», τις κρίσιμες ώρες πριν δολοφονηθεί, ύποπτο χαρακτηρίστηκε ένα τηλεφώνημα που είχε δεχθεί η 69χρονη από Ρωσία.

Στη συνέχεια, αποδείχτηκε πως έγινε από φιλικό της πρόσωπο που βρισκόταν σε ταξίδι. Τα υπόλοιπα πρόσωπα που επικοινώνησαν με την Αγραφιώτου έχουν ταυτοποιηθεί, αλλά κανένα δεν θεωρείται ύποπτο, τουλάχιστον προς το παρόν.