Σε κατηγορηματική διάψευση των δηλώσεων της προέδρου του σωματείου αρτοποιών νομού Θεσσαλονίκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για αυξήσεις πάνω από 40%, προχώρησε με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία των αρτοποιών.

Με ανακοίνωσή της επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «κανένας φορέας δεν έχει το δικαίωμα εκ του νόμου να προσδιορίσει τιμές πώλησης» και πως  «σε μία εποχή όπου αριθμός των ανέργων στην Ελλάδα ανέρχεται στο 1,5 εκ, οι μισθοί και οι συντάξεις συνεχώς μειώνονται και το ΕΚΑΣ καταργήθηκε, κατηγορηματικά δηλώνουμε ότι κανένας αρτοποιός δεν σκέφτεται να αυξήσει τα προϊόντα που παράγει και διαθέτει, ούτε 1 λεπτό».

«Γνωρίζοντας όμως πολύ καλά την οικονομική κατάσταση του Έλληνα καταναλωτή και επιδεικνύοντας κοινωνική ευθύνη απέναντι του, ως εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, σας γνωρίζουμε ότι ουδεμία πρόθεση υπάρχει για αύξηση στην τιμή του ψωμιού και των προϊόντων αρτοποιίας», αναφέρει ακόμη η σχετική ανακοίνωση και κάνει λόγο για πιθανή παρερμηνεία των δηλώσεων.

«Πιθανότατα, να παρερμηνεύθηκαν δηλώσεις συναδέλφων που αφορούσαν στην εν γένει επιβάρυνση του κόστους παραγωγής λόγω αυξήσεων στις Α’ ύλες, στην ενέργεια και στους δυσβάσταχτους φόρους. Για ακόμα μία φορά όμως, οι αρτοποιοί της χώρας θα απορροφήσουν αυτές τις αυξήσεις και ως εκ τούτου δεν θα μετακυλήσουν το κόστος στον καταναλωτή.

Διευκρινίζουμε προς ενημέρωση των αναγνωστών- καταναλωτών πώς οι τιμές άρτου, αρτοσκευασμάτων και αρτοπαρασκευασμάτων που διατίθενται στα αρτοποιεία παραμένουν σταθερές εδώ και μια οκταετία», καταλήγουν.