Τον Γαβριήλ Χαλεπλή, Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρίας B2B Gaming Services για την προσφορά του στο Ίδρυμα Κόκκορη βράβευσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, στέλνοντας το μήνυμα ότι «στην Ελλάδα υπάρχει ακόμη ανθρωπιά».

Σε μια σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Αρχιεπισκοπή,  ο Αρχιεπίσκοπος απένειμε στον κ. Χαλεπλή τιμητική πλακέτα κάνοντας αναφορά στο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Εκκλησίας λέγοντας πως «το έργο αυτό βασίζεται στην αγάπη των ανθρώπων», προσθέτοντας πως «στη δύσκολη εποχή που ζούμε, η Εκκλησία προσπαθεί να φανεί χρήσιμη».

Υπογράμμισε, επίσης, ότι σκοπός της Εκκλησίας είναι να διδάξει τον άνθρωπο να αγαπήσει τον Θεό με όλη του τη δύναμη και τον συνάνθρωπο σαν τον εαυτό του.

«Σε αυτές τις δύο εντολές κρύβεται το νόημα της ζωής» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος και σημείωσε ότι «η ακίνητη περιουσία της Εκκλησίας θα ήταν χρήσιμη αν μπορούσε να αξιοποιηθεί» και εξήγησε πως για παράδειγμα η έκταση στην Βουλιαγμένης για την οποία γίνεται συχνά λόγος δε μπορεί να αξιοποιηθεί, διότι έχει χαρακτηριστεί χώρος προστασίας του Σαρωνικού.

Ευχαρίστησε και συνεχάρη τον κ. Χαλεπλή για την βοήθειά του στο ίδρυμα Κόκκορη τονίζοντας πως «αυτό που μας βαστάει και δεν κουραζόμαστε είναι ότι σήμερα υπάρχει ανθρωπιά στην Ελλάδα».

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής και Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος «Μαρία Κόκκορη» Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, ο Διευθυντής του ιδρύματος, Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, οι εργαζόμενοι σε αυτό, ομάδα των φιλοξενουμένων ενοίκων.

Πηγή: dogma.gr