Βελτιωτικά έργα σε δρόμους πλησίον παιδικών χαρών στην περιοχή της Ηλιούπολης βάζει μπροστά ο δήμος με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής.

Συγκεκριμένα, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, Βασίλης Βαλασόπουλος, υπέγραψαν προγραμματική σύμβαση συνολικού προϋπολογισμού 150.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), από ίδιους πόρους της Περιφέρειας

Σκοπός του έργου είναι να βελτιωθούν οι συνθήκες κυκλοφορίας και να αυξηθεί η ασφάλεια των διερχόμενων πεζών και ειδικότερα, των μαθητών και των συνοδών τους, πλησίον του σχολικού συγκροτήματος του 4ου Νηπιαγωγείου Ηλιούπολης και της παιδικής χαράς της πλατείας Ευρώπης, που παρουσιάζει αυξημένη κίνηση κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, κυρίως λόγω της γειτνίασης με το σταθμό του Μετρό Ηλιούπολης.

Οι παρεμβάσεις αφορούν στην διαμόρφωση των οδών περιμετρικά της πλατείας Ευρώπης σε οδούς ήπιας κυκλοφορίας και συγκεκριμένα, στις οδούς Στρ. Γρίβα, Λεωνιδίου Οδού Πλατείας Ευρώπης και επί του παράπλευρου δρόμου της Λεωφόρου Βουλιαγμένης.

Τέλος, το έργο θα δημοπρατηθεί και θα εκτελεσθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηλιούπολης.