Την ανεξέλεγκτη κατάσταση και το όργιο ανομίας που επικρατεί στην αυτόνομη... πολιτεία των Εξαρχείων έφερε στην επιφάνεια η εν ψυχρώ δολοφονία ενός 35χρονου άνδρα στην οδό Θεμιστοκλέους μέρα μεσημέρι. Οι κάτοικοι δηλώνουν στο Newpost αγανακτισμένοι καταγγέλοντας την επίσημη πολιτεία πως τους έχει αφήσει στο έλεος κακοποιών, εμπόρων ναρκωτικών και καταληψιών.
 
Έχουν περάσει λίγα λεπτά απο την δολοφονία του 35χρονου, που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ντίλερ ναρκωτικών στην περιοχή των Εξαρχείων. Οι πρώτοι κάτοικοι της περιοχής που έχουν φτάσει στο σημείο της δολοφονίας ξεκινούν τις καταγγελίες. «Δεν υπάρχει αστυνόμευση εδώ, είναι διακοσμητικοί» υποστηρίζουν βλέποντας μια διμοιρία των ΜΑΤ να έχει παραταχθεί περιμετρικά της οδού Θεμιστοκλέους.
 
Η Γ.Μ, κάτοικος Εξαρχείων που για ευνόητους λόγους θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία της, υποστηρίζει πως στην περιοχή, «Τα πάντα είναι ανεξέλεγκτα. Μετά τις 8 στον πεζόδρομο Δερβενίου, αν θέλουμε να βγούμε απο την πολυκατοικία θα πρέπει να παρακαλέσουμε αυτούς που καταλαμβάνουν την είσοδο, πίνουν μπύρες, κάνουν χρήση ναρκωτικών, για να βγούμε ή να μπούμε».
 
Στην πλατεία Εξαρχείων κάθε βράδυ, διάφορες ομάδες διοργανώνουν πάρτι και συναυλίες, αδιαφορώντας για τους κατοίκους. Συνήθως αυτές οι συγκεντρώσεις καταλήγουν σε επιθέσεις κατά διμοιριών, φθορές σε επιχειρήσεις και πυρπολημένους κάδους. Η αστυνομία, παρά τις διαχρονικές μεγαλοστομίες του εκάστοτε υπουργού δημόσιας τάξης, είναι χαρακτηριστικά απούσα. Το πρωί μάλιστα μετά την ένοπλη επίθεση σε βάρος του 35χρονου, καθυστέρησε τουλάχιστον μία ώρα να φτάσει στο σημείο, καθώς ανέμεναν εντολές άνωθεν...
 
«Μια φίλη μου έπεσε θύμα διάρρηξης ένα βράδυ, πήγε στο αστυνομικό τμήμα και οι αστυνομικοί της είπαν πως δεν μπορούν να πάνε εκείνη την στιγμή στο σπίτι της, θα την επισκεφθούν το πρωί, όταν θα είναι ασφαλείας, μάλιστα της είπαν θα της κάνουν αναπάντητη για να τους ανοίξει προκειμένου να μην πουν την ιδιότητά τους στο θυροτηλέφωνο» λέει η Γ.Μ.
 
Οι κάτοικοι φοβούνται να βγάλουν τα παιδιά τους από τις πολυκατοικίες και ζητούν την έμπρακτη παρουσία της αστυνομίας και την επιβολή της τάξης στην περιοχή, προκειμένου να Εξάρχεια, να σταματήσουν να αποτελούν άβατο....