Ιδιαίτερα δυνατές βροχοπτώσεις έπληξαν σήμερα το μεσημέρι τη Σκόπελο, η οποία και τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε πληγεί από τις σφοδρές νεροποντές, ωστόσο φαίνεται πως αυτή τη φορά το νησί άντεξε περισσότερο. 

Δεν έλειψαν, ωστόσο, τα προβλήματα και αυτή τη φορά εξαιτίας των μεγάλων ποσότητων των νερών που κατέληξαν στο λιμάνι.

Η καταιγίδα διήρκησε περίπου μία ώρα, από τη 1 μέχρι και τις 2 μετά το μεσημέρι και η σφοδρότητά της,θύμισε στους κατοίκους την θεομηνία της περυσινής χρονιάς.

Από τη νεροποντή έπαθε μεγάλες ζημιές, με καθιζήσεις και κατολισθήσεις, ο περιφερειακός δρόμος της Χώρας και ήδη συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Σκοπέλου καταβάλλουν προσπάθειες να αποκαταστήσουν τις ζημιές.

Πολλά σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν στην παραλία ενώ ο χείμμαρος που καταλήγει στα ανατολικά του λιμανιού υπερχείλισε.

Ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε ότι, "υπήρξαν φόβοι για επανάληψη της περυσινής καταστροφής,αλλά ευτυχώς οι υποδομές άντεξαν και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Οι υπηρεσίες του δήμου είναι σε πλήρη εγρήγορση και προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις νέες ζημιές που υπέστη κυρίως η Χώρα Σκοπέλου".

Ευτυχώς, δεν υπέστησαν ζημιές ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα, που αυτή την εποχή αρχίζει για το νησί των Σποράδων, η κορύφωση της τουριστικής περιόδου.