current views are: 9

8 Ιουνίου 2016
Δημοσίευση07:22

Κλειστά απογεύματα και Σάββατο δεκάδες καταστήματα των ΕΛΤΑ – Διαβάστε αναλυτικά

Την αναστολή λειτουργίας δεκάδων ταχυδρομικών καταστημάτων τις απογευματινές ώρες και τα Σάββατα, αποφάσισε η διοίκηση των ΕΛΤΑ.

Δημοσίευση 07:22’

Την αναστολή λειτουργίας δεκάδων ταχυδρομικών καταστημάτων τις απογευματινές ώρες και τα Σάββατα, αποφάσισε η διοίκηση των ΕΛΤΑ.

Την αναστολή λειτουργίας δεκάδων ταχυδρομικών καταστημάτων τις απογευματινές ώρες και τα Σάββατα, αποφάσισε η διοίκηση των ΕΛΤΑ.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» η διοίκηση περιορίζει τις υπηρεσίες που προσφέρει στο κοινό, αδυνατώντας να αντεπεξέλθει στο κύμα αποχωρήσεων που παρατηρείται λόγω συνταξιοδοτήσεων, το οποίο δεν συνοδεύεται από νέες προσλήψεις.

Η διοίκηση των ΕΛΤΑ προχωρά στην αναστολή λειτουργίας 40 εκ των 60 ταχυδρομικών καταστημάτων που διατηρούσε ανοιχτά τις απογευματινές ώρες και τα Σάββατα. Η απόφαση πλήττει 25 καταστήματα στον νομό Αττικής και άλλα 15 στην περιφέρεια.

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για διαφυγόντα έσοδα από την αναστολή της απογευματινής λειτουργίας καταστημάτων στην Αττική, που ξεπερνούν τα 500.000 ευρώ μηνιαίως. Υπολογίζεται ότι η διευρυμένη λειτουργία των καταστημάτων είχε επιφέρει αύξηση εσόδων 20%, με το 35% των πελατών να εξυπηρετείται πέραν της πρωινής λειτουργίας. 

Αναλυτικά, τα καταστήματα που παύουν να εξυπηρετούν το κοινό τα απογεύματα και τα Σάββατα στην Αττική είναι:

κεντρικό Αμαρουσίου, Αγίου Δημητρίου, Αγίων Αναργύρων, Αιγάλεω, Ακρόπολης, Αμπελοκήπων, Γλυκών Νερών, Γλυφάδας, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Καλαμακίου, Καλλιθέας, Κηφισιάς, Κορωπίου, Κουμουνδούρου, Κυψέλης, Μητροπόλεως, Νέας Ιωνίας, Νέας Σμύρνης, Πατησίων, Περιστερίου, Χαλανδρίου και ακόμη ένα στο Μαρούσι (εντός σούπερ μάρκετ έως τις 4 μ.μ.).

Πρακτικά, με την παραπάνω απόφαση, τα μοναδικά κεντρικά ταχυδρομικά καταστήματα των ΕΛΤΑ που διατηρούν διευρυμένο ωράριο είναι πέντε και βρίσκονται στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, στο εμπορικό κέντρο The Mall, στο περίπτερο στην Ακρόπολη (δεν προσφέρει το σύνολο των υπηρεσιών ΕΛΤΑ), στην οδό Αιόλου 104 και στο Σύνταγμα. Εντύπωση προκαλεί, ενόψει και της τουριστικής περιόδου, ο περιορισμός του ωραρίου σε καταστήματα όπως εκείνο δίπλα στο Μουσείο της Ακρόπολης και εκείνο στην οδό Μητροπόλεως.

Τα ταχυδρομικά καταστήματα που αναστέλλουν τη διευρυμένη λειτουργία στην περιφέρεια είναι:

κεντρικό Ιωαννίνων, Κερκύρας, Κοζάνης, Βόλου, Καρδίτσας, Τρικάλων, Ηρακλείου (Εθνικής Αντίστασης), Θεσσαλονίκης, περιοχής Ντεπό, Θεσσαλονίκης (Φράγκων), Θεσσαλονίκης (Σταυρούπολη), Νίκαιας, Πειραιά, Ρόδου, Χίου, Αργους, Καλαμάτας, Κορίνθου, Σπάρτης.


σχετικα αρθρα