current views are: 7

9 Ιουνίου 2016
Δημοσίευση12:42

Ένταση στη δίκη της ΧΑ για την απουσία των κατηγορουμένων – Ξέσπασε ο πατέρας του Φύσσα

Αντιδράσεις προκάλεσε σήμερα η παρουσία μόνο δύο κατηγορούμενων στη δίκη της Χρυσής Αυγής, με την οικογένεια Φύσσα να ζητά την αυτοπρόσωπη εμφάνιση των 18 κατηγορουμένων για την υπόθεση της δολοφονίας του 34χρονου μουσικού. 

Δημοσίευση 12:42’

Αντιδράσεις προκάλεσε σήμερα η παρουσία μόνο δύο κατηγορούμενων στη δίκη της Χρυσής Αυγής, με την οικογένεια Φύσσα να ζητά την αυτοπρόσωπη εμφάνιση των 18 κατηγορουμένων για την υπόθεση της δολοφονίας του 34χρονου μουσικού. 

Αντιδράσεις προκάλεσε σήμερα η παρουσία μόνο δύο κατηγορούμενων στη δίκη της Χρυσής Αυγής, με την οικογένεια Φύσσα να ζητά την αυτοπρόσωπη εμφάνιση των 18 κατηγορουμένων για την υπόθεση της δολοφονίας του 34χρονου μουσικού.

Με το εδώλιο των κατηγορουμένων για την εγκληματική οργάνωση άδειο, καθώς σήμερα εμφανίστηκαν μόνο δύο από τους 68 κατηγορούμενους, οι οποίοι δεν βρίσκονταν στις θέσεις τους κατά την τοποθέτηση των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής, η πλευρά του δολοφονηθέντος μουσικού υπέβαλε αίτημα στο δικαστήριο ώστε να διατάξει αυτοπρόσωπη εμφάνιση όλων των εμπλεκομένων στην ανθρωποκτονία.

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής υπέβαλαν αίτημα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων να διατάξει να εμφανίζονται σε κάθε συνεδρίαση και μέχρι την ολοκλήρωση της εξέτασης της υπόθεσης της δολοφονίας Φύσσα και οι 18 κατηγορούμενοι που εμπλέκονται στη δικογραφία που σχηματίστηκε μετά την δολοφονία του μουσικού. «Η αυτοπρόσωπη εμφάνιση είναι απαραίτητη  για την εξακρίβωση της αλήθειας, δεδομένου ότι οι μάρτυρες κατηγορητηρίου  είναι  αυτόπτες και τίθεται θέμα αναγνώρισης ή μη των κατηγορουμένων», επισημαίνει στο αίτημα της η Πολιτική Αγωγή.

Νωρίτερα με την έναρξη της σημερινής διαδικασίας, κατά την εκφώνηση των ονομάτων των κατηγορουμένων, όταν η πρόεδρος έφτασε στο όνομα του Γιώργου Ρουπακιά, δράστη της θανατηφόρας επίθεσης με μαχαίρι σε βάρος του Παύλου Φύσσα, αντέδρασε ο πατέρας του μουσικού φωνάζοντας θυμωμένος για την απουσία του κατηγορούμενου: «αυτός τρώει τα αυγά που του έφτιαξε η γυναικούλα του, για αυτό δεν έχει έρθει».

Ο Γιώργος Ρουπακιάς, παρών σε κάθε συνεδρίαση όσο ήταν προφυλακισμένος, δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο από τις 18 Μαρτίου που βγήκε από τη φυλακή και παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό με δικαίωμα μεταφοράς του στην δίκη.

Κατά την σημερινή διαδικασία η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη ανακοίνωσε επίσημα την μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής στην αίθουσα τελετών του Εφετείου, από τις 27 Ιουνίου.

Η πρόεδρος είπε πως υπήρξε θετική ανταπόκριση σε σχετικό αίτημα για μεταφορά της δίκης στο Εφετείο με στόχο την επιτάχυνση της διαδικασίας.
Ενόσω μιλούσε η κ. Λεπενιώτη, ζήτησε τον λόγο ο συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Τάκης Μιχαλόλιας, ο οποίος μίλησε για “περίεργες επαφές”, αναφερόμενος στην πρόσφατη συνάντηση της κΜάγδας Φύσσα με τον πρόεδρο της Βουλής: «Σεβόμενοι το αίτημα και την αγωνία του δικαστηρίου για επιτάχυνση της διαδικασίας, πρέπει να πω ότι γίναμε κοινωνοί κάποιων περίεργων επαφών. Θεωρούμε ότι είναι άμεση παρέμβαση. Εγώ θα εκφράσω μια ευχή. Να διασφαλιστεί η ηρεμία της άσκησης των δικών μας καθηκόντων».

Η διαδικασία συνεχίζεται με την κατάθεση του αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ Ανδρέα Μπιαγκή, που ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο και δεν είχε ολοκληρωθεί λόγω της αποχής των δικηγόρων.

Ο μάρτυρας, αφού αναγνώστηκε η κατάθεση του από τα πρακτικά, ανέβηκε στο βήμα προκειμένου να εξεταστεί από πολιτική αγωγή και υπεράσπιση για τα γεγονότα που εξελίχθηκαν τη βραδιά της δολοφονίας.

Ο μάρτυρας στην κατάθεση του αναφέρθηκε στα γεγονότα που προηγήθηκαν της δολοφονίας, όταν δηλαδή έφθασε την καφετέρια Κοράλι όπου είχε δει μαζεμένα μηχανάκια, σε όσα ακολούθησαν μετά μέχρι τη σύλληψη του Γιώργου Ρουπακιά, αλλά και στη στιγμή που ο Παύλος Φύσσας μαχαιρωμένος σήκωσε την μπλούζα του και έδειξε το τραύμα του.

Ο αστυνομικός απαντώντας σε ερωτήσεις της Πολιτικής Αγωγής είπε πως το περιστατικό στο Κερατσίνι ήταν «το πιο σοβαρό» που έχει εμπλακεί όσο υπηρετεί στην Αστυνομία, ενώ όταν ρωτήθηκε τι είναι το πιο σημαντικό που αποκόμισε από εκείνο το βράδυ είπε «το σημαντικό για μένα είναι πως χάθηκε ένας άνθρωπος που μας χώριζε ένα τετράγωνο, λίγα μέτρα».

Απαντώντας σε ερώτηση της Πολιτικής Αγωγής ο μάρτυρας υποστήριξε πως είδε συναδέλφους του να βγάζουν τον Ρουπακιά από το αυτοκίνητο του και να τον βάζουν στο περιπολικό, απάντηση που έρχεται σε αντίθεση με κατάθεση συναδέλφου του που είχε αναφέρει πως ο δράστης της δολοφονίας θα μπορούσε να έχει διαφύγει, καθώς καθόταν μόνος στο αυτοκίνητο του με αναμμένη μηχανή.

Κατά τη διαδικασία επίδειξης από την Πολιτική Αγωγή -εκπρόσωπος των Αιγυπτίων ψαράδων- στον μάρτυρα φωτογραφιών κατηγορουμένων της Χρυσής Αυγής με όπλα ανέβηκαν οι τόνοι, καθώς συνήγοροι υπεράσπισης έκαναν ειρωνικά σχόλια. 

Σε ερώτηση από την Πολιτική Αγωγή αν επιτρέπεται να εκπαιδεύονται σε όπλα πρόσωπα εκτός των Σωμάτων Ασφαλείας και πριν απαντήσει ο μάρτυρας, από την πλευρά της υπεράσπισης ακούστηκαν ειρωνικά σχόλια “ναι, ναι 500 χιλιάδες κυνηγοί”. 

Λίγο μετά και ενώ στον μάρτυρα επιδεικνύονταν φωτογραφίες με οπλισμένα μέλη της οργάνωσης να εξασκούνται σε σκοποβολή και πάλι συνήγοροι των κατηγορουμένων έκαναν ειρωνικά σχόλια “να και το αγριογούρουνο κυρία πρόεδρε”.

 


σχετικα αρθρα