Την παρέμβαση των συναρμόδιων υπουργών Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα, Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού Γιώργου Σταθάκη και Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη ζήτησε με επιστολή του ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, προκειμένου να δοθεί λύση στα προβλήματα στις εισαγωγές και εξαγωγές που έχουν προκληθεί από τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα λιμάνια.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο Κ. Μίχαλος: «...Οι απεργιακές κινητοποιήσεις που οδηγούν στο κλείσιμο των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, μετά τον προηγηθέντα αποκλεισμό της σιδηροδρομικής σύνδεσης Ελλάδας και ΠΓΔΜ από πρόσφυγες και μετανάστες, αποτελεί ένα ακόμα σοβαρότατο πλήγμα για τους Έλληνες επιχειρηματίες και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους».

Ο κ. Μίχαλος σημειώνει ακόμη ότι η απεργία συμπίπτει με την έναρξη της θερινής τουριστικής περιόδου και με την αυξημένη κίνηση στον κλάδο της κρουαζιέρας, ενώ «η απουσία ειδικού κοντέινερ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι άμεσο αποτέλεσμα των απεργιακών κινητοποιήσεων, που επιδεινώνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση».

Σήμερα, άλλωστε ο υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας είχε συνάντηση με τους εργαζομένους στα λιμάνια του Πειραιά και Θεσσαλονίκης, ενώ χθες απέστειλε επιστολή προς τους εκπροσώπους των συνδικάτων στους οποίους έδωσε διευκρινίσεις για το θέμα των εργασιακών τους σχέσεων.

Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις εδώ και δύο εβδομάδες ζητώντας τη διασφάλιση των εργασιακών τους σχέσεων ενόψει της ιδιωτικοποίησης.

Σημειώνεται ότι αύριο Παρασκευή συνεδριάζει στο κτίριο του Χρηματιστηρίου Αθηνών η Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ όπου αναμένεται να εγκριθεί η σύμβαση παραχώρησης, η οποία αναμένεται να πάει στη συνέχεια προς ψήφιση στη βουλή.