Το ρολόι και τη βέρα του φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να αναγνώρισε η σύζυγος του Τάκη Μαυρίκου, η οποία κλήθηκε για τη μακάβρια ταυτοποίηση της απανθρακωμένης σορού του εκδότη στο νοσοκομείο ΚΑΤ.

Οι αρχές και η οικογένεια αναμένουν τις εξετάσεις DNA και την εξέταση της οδοντοστοιχίας του, προκειμένου να υπάρξει 100% τεκμηρίωση ότι πρόκειται για τον εκδότη, ο οποίος κάηκε ζωντανός μέσα στο πολυτελές τζιπ Porche Cayenne εν κινήσει στην Αττική Οδό

Η υπόθεση έχει λάβει διαστάσεις θρίλερ, εξαιτίας και της εμπλοκής του θανόντος σε υπόθεση εκβιασμών, ενώ εξετάζεται αν επρόκειτο για δυστύχημα ή για δολιοφθορά. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο σημείο έσπευσαν, εκτός από το ανακριτικό της Πυροσβεστικής, κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, του τμήματος Εκβιαστών και Ανθρωποκτονιών.

Σημαντικά στοιχεία αναμένεται να αναδείξει η έρευνα των εγκληματολογικών στο αυτοκίνητο, αλλά και το υλικό από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας της Αττικής Οδού. Οι αξιωματικοί της ασφάλειας εξετάζουν όλα όσα κατέγραψαν οι κάμρες μεταξύ Ηρακλείου και Μεταμόρφωσης, στο ρέυμα προς Ελευσίνα, όπου -κάτω από άγνωστες συνθήκες- το πολυτελές τζιπ τυλίχθηκε στις φλόγες. 

Εγκλωβίστηκε και κάηκε ζωντανός

Τo μαύρο τζιπ με τα φιμέ τζάμια, μάρκας Porche Cayenne, κινείτο στο ρεύμα προς Ελευσίνα, όταν για άγνωστο λόγο, πήρε φωτιά και ο οδηγός εγκλωβίστηκε μέσα χωρίς να προλάβει να αντιδράσει, με αποτέλεσμα να καεί ζωντανός. 

Από τις κάμερες της Αττικής οδού φαίνεται ότι το αυτοκίνητο αρχίζει να επιβραδύνει και στη συνέχεια να σταματά στην αριστερή λωρίδα και να τυλίγεται στις φλόγες.

Το υλικό που εξετάζει η Ασφάλεια είναι 1 ώρα πριν και 1 ώρα μετά το συμβάν, και δείχνει στο σημείο αυτό να υπάρχει ταχεία ανάφλεξη.

Κάποιοι οδηγοί εμφανίζονται να προσπαθούν να βοηθήσουν ωστόσο ήταν αδύνατο να απεγκλωβιστεί, καθώς ήταν γκλειδωμένο το αυτοκίνητο από μέσα.