Αναπάντητα παραμένουν μέχρι αυτή την ώρα τα ερωτήματα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τυλίχθηκε στις φλόγες το τζιπ Porsche Cayenne, της συζύγου του εκδότη της Ακρόπολης, Παναγιώτη Μαυρίκου, μέσα στο οποίο απανθρακώθηκε, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο εκδότης.

Οι αρχές και η οικογένεια αναμένουν τις εξετάσεις DNA και την εξέταση της οδοντοστοιχίας του, προκειμένου να υπάρξει 100% τεκμηρίωση ότι πρόκειται για τον εκδότη και όπως έγινε γνωστό σήμερα αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα DNA, για την ταυτότητα του θύματος.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με αρμόδιο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ,  από την έρευνα στο καμένο αυτοκίνητο που εξετάζεται στην Εγκληματολογική Υπηρεσία, δεν έχει βρεθεί το παραμικρό στοιχείο, (όπως υπολείμματα κάποιου μηχανισμού), που να οδηγεί στο συμπέρασμα δολιοφθοράς.

Σύμφωνα με μαρτυρία που εξετάζουν οι αρχές, το Porche Cayenne φαίνεται να έχει πάρει φωτιά για μερικά μέτρα, να πέντε δευτερόλεπτα μετά χτυπάει στο τσιμεντένιο κράσπεδο στα αριστερά.

Το γεγονός ότι εκ πρώτης όψεως δεν φαίνεται να υπήρξε έκρηξη, δεν αποκλείει κανένα σενάριο, αν δηλαδή το δυστύχημα οφείλεται σε μηχανική βλάβη ή αν υπήρξε δολιοφθορά.

Έτσι μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες παραμένουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Το απόγευμα η σύζυγος του Τάκη Μαυρίκου, η οποία κλήθηκε για τη μακάβρια ταυτοποίηση της απανθρακωμένης σορού του εκδότη στο νοσοκομείο ΚΑΤ, φέρεται να αναγνώρισε, σύμφωνα με πληροφορίες, το ρολόι και τη βέρα.

Η υπόθεση έχει λάβει διαστάσεις θρίλερ, εξαιτίας και της εμπλοκής του θανόντος σε υπόθεση εκβιασμών, ενώ εξετάζεται αν επρόκειτο για δυστύχημα ή για δολιοφθορά. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο σημείο έσπευσαν, εκτός από το ανακριτικό της Πυροσβεστικής, κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, του τμήματος Εκβιαστών και Ανθρωποκτονιών.

Οι αξιωματικοί της ασφάλειας εξετάζουν όλα όσα κατέγραψαν οι κάμερες μεταξύ Ηρακλείου και Μεταμόρφωσης, στο ρεύμα προς Ελευσίνα, όπου -κάτω από άγνωστες συνθήκες- το πολυτελές τζιπ τυλίχθηκε στις φλόγες.

Εγκλωβίστηκε και κάηκε ζωντανός

Τo μαύρο τζιπ με τα φιμέ τζάμια, μάρκας Porche Cayenne, κινείτο στο ρεύμα προς Ελευσίνα, όταν για άγνωστο λόγο, πήρε φωτιά και ο οδηγός εγκλωβίστηκε μέσα χωρίς να προλάβει να αντιδράσει, με αποτέλεσμα να καεί ζωντανός.

Από τις κάμερες της Αττικής οδού φαίνεται ότι το αυτοκίνητο αρχίζει να επιβραδύνει και στη συνέχεια να σταματά στην αριστερή λωρίδα και να τυλίγεται στις φλόγες.

Το υλικό που εξετάζει η Ασφάλεια είναι 1 ώρα πριν και 1 ώρα μετά το συμβάν, και δείχνει στο σημείο αυτό να υπάρχει ταχεία ανάφλεξη.

Κάποιοι οδηγοί εμφανίζονται να προσπαθούν να βοηθήσουν ωστόσο ήταν αδύνατο να απεγκλωβιστεί, καθώς ήταν κλειδωμένο το αυτοκίνητο από μέσα.