current views are: 8

10 Ιουνίου 2016
Δημοσίευση05:30

Υπόθεση Μαυρίκου: Περιμένουν να «μιλήσουν» DNA και τζιπ – Καταθέτει μήνυση για ανθρωποκτονία η οικογένεια

Ανοιχτά παραμένουν όλα τα ενδεχόμενα για το μυστηριώδες τραγικό δυστύχημα που έγινε χθες στην Αττική οδό.

Δημοσίευση 05:30’

Ανοιχτά παραμένουν όλα τα ενδεχόμενα για το μυστηριώδες τραγικό δυστύχημα που έγινε χθες στην Αττική οδό.

Ανοιχτά παραμένουν όλα τα ενδεχόμενα για το μυστηριώδες τραγικό δυστύχημα που έγινε χθες στην Αττική οδό, στο οποίο όπως όλα δείχνουν βρήκε τραγικό θάνατο ο Παναγιώτης Μαυρίκος. Οι αρχές και η οικογένεια αναμένουν, σήμερα να εκδοθούν τα πρώτα αποτελέσματα από τις εξετάσεις DNA προκειμένου να υπάρξει 100% τεκμηρίωση ότι πρόκειται για τον εκδότη.

Την ίδια ώρα, ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας δήλωσε ότι παρότι η ταυτότητα του Π. Μαυρίκου δεν έχει επιβεβαιωθεί «επιστημονικά», όλα τα στοιχεία συνηγορούν ότι ο πελάτης του είναι ο νεκρός οδηγός.

Αναπάντητα παραμένουν μέχρι αυτή την ώρα τα ερωτήματα, όμως, για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τυλίχθηκε στις φλόγες το τζιπ Porsche Cayenne, της συζύγου του εκδότη.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια, ο Παναγιώτης Μαυρίκος, βρισκόταν πριν σε επαγγελματικό ραντεβού. Οι αρχές εξετάζουν το χρονικό διάστημα που έμεινε αφύλακτο το τζιπ, παρκαρισμένο σε δρόμο του Αμαρουσίου. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να έχει πλησιάσει κάποιος το αμάξι, ώστε αν διαπιστωθεί αν υπήρξε δολιοφθορά που οδήγησε στην ανάφλεξη. Οι απαντήσεις θα δοθούν αν εντοπιστεί σε πιο σημείο είχε παρκάρει ακριβώς ο Παναγιώτης Μαυρίκος, το SUV.

Παράλληλα, τα εγκληματολογικά εργαστήρια ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή το τζιπ, προκειμένου να βρεθούν ίχνη τα οποία θα προσδιορίζουν τα αίτια της ανάφλεξης. Εξετάζεται τόσο αν υπήρξε μηχανική βλάβη ή αν υπήρξε ένδειξη εμπρηστικού μηχανισμού που να προκάλεσε την ακαριαία ανάφλεξη.

 Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα όσα είπαν οι μηχανικοί που συντηρούσαν το αυτοκίνητο στην Αστυνομία, το Cayenne, δεν έφερε σύστημα υγραεριοκίνησης και ήταν άριστα συντηρημένο.

Κούγιας: Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα

Μάλιστα όπως είπε στην πρωινή εκπομπή του ANT1 o πραγματονόμωνας Π. Μαδιάς, αυτά τα σύγχρονα αυτοκίνητα, είναι σχεδόν… άκαυτα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες,  δεν έχει καταγραφεί σε αυτού του τύπου τζιπ, παρόμοιο περιστατικό ταχείας ανάφλεξης, από το 2003. 

Μήνυση για ανθρωποκτονία από πρόθεση θα υποβάλει η οικογένεια Μαυρίκου για τον τραγικό θάνατο του εκδότη στην Αττική Οδό. Μιλώντας στο πρωϊνό του Αnt1 ο δικηγόρος της οικογένειας Αλέξης Κούγιας είπε ότι η οικογένεια αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.

Όπως είπε «εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα από αυτή του δυστυχήματος, αν και το αυτοκίνητο ήταν καλά συντηρημένο όπως βγήκε από το εργοστάσιο, έως την περίπτωση εγκληματικής ενέργειας, το να έγιναν, δηλαδή, όλα με εγκληματικό σχέδιο».

Ο Αλέξης Κούγιας είπε ότι από χθες έχει επικοινωνήσει με μια σειρά τεχνικών συμβούλων, έναν πυροσβέστη, έναν μηχανολόγο και έναν ειδικό περί των εκρήξεων.

Η οικογένεια θέλει πρόσβαση στη δικογραφία τα επόμενα 24ωρα ακόμη και σήμερα αν προλάβουν αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να υποβληθεί μήνυση για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι το πιστεύουμε 100% αλλά είναι ο μοναδικός τρόπος να έχουμε πρόσβαση στα έγγραφα, είναι μια δικονομική κίνηση» εξήγησε ο δικηγόρος. 

Το χρονικό

Τo μαύρο τζιπ με τα φιμέ τζάμια, μάρκας Porche Cayenne, κινείτο στο ρεύμα προς Ελευσίνα, γύρω στις 3 μ.μ όταν για άγνωστο λόγο, πήρε φωτιά και ο οδηγός εγκλωβίστηκε μέσα χωρίς να προλάβει να αντιδράσει, με αποτέλεσμα να καεί ζωντανός.

Από τις κάμερες της Αττικής οδού φαίνεται ότι το αυτοκίνητο αρχίζει να επιβραδύνει και στη συνέχεια να σταματά στην αριστερή λωρίδα και να τυλίγεται στις φλόγες.

Το υλικό που εξετάζει η Ασφάλεια είναι 1 ώρα πριν και 1 ώρα μετά το συμβάν, και δείχνει στο σημείο αυτό να υπάρχει ταχεία ανάφλεξη.

Κάποιοι οδηγοί εμφανίζονται να προσπαθούν να βοηθήσουν ωστόσο ήταν αδύνατο να απεγκλωβιστεί, καθώς ήταν κλειδωμένο το αυτοκίνητο από μέσα.

Γ.Λ.