Το υλικό απο τις κάμερες διαχείρισης της Αττικής Οδού ελέγχουν καρέ- καρέ οι οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την υπόθεση του τραγικού θανάτου του εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη».

Εντός της ημέρας αναμένονται τα αποτελέσματα της εξέτασης DNΑ για να διαπιστωθεί και επίσημα πως η απανθρακωμένη σωρός, η οποία ήταν αδύνατο να αναγνωριστεί απο την σύζυγο και την μητέρα του ανήκουν σε εκείνον. 

Ο Παναγιώτης Μαυρίκος βρήκε τραγικό θάνατο το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν το όχημά του, ένα υπερπολυτελές τζιπ, τυλίχτηκε στις φλόγες. Οι άνδρες τους τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών που ελεγξαν το σημείο, δεν εντόπισαν κρατήρα κάτι που απομακρύνει για την ώρα το σενάριο της έκρηξης στο όχημα. Σε κάθε περίπτωση το σενάριο της δολιοφθοράς δεν έχει φύγει απο το «τραπέζι». Ο Μαυρίκος φαίνεται να εγκλωβίστηκε στο όχημα και πάνω στο πανικό του να μην κατάφερε να βγει απο αυτό.

Δευτερόλεπτα πριν το αμάξι «λαμπαδιάσει» επιχείρησε να βγεί απο αυτό, αλλά έχοντας σταματήσει στην αριστερή λωρίδα του διαζώματος, δεν μπορούσε να ανοίξει την πόρτα του αυτοκινήτου. Στην συνέχεια όπως όλα δείχνουν επιχείρησε να βγεί απο την πόρτα του συνοδηγού αλλά ο πανικός της στιγμής φαίνεται πως δεν βοήθησε τις ενέργειές του με αποτέλεσμα να καεί ζωντανός. Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο να υπήρξε διαρροή καυσίμου που προκάλεσε την φωτιά στο όχημα. 

Στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε η σορός, δεν κατέστει εφικτή η αναγνώρισή της απο τους οικείους του καθώς ήταν μη αναγνωρίσιμη. Σύζυγος και μητέρα αναγνώρισαν μόνο το δαχτυλίδι και το ρολόι του.