Ο Παναγιώτης Μαυρίκος απασχόλησε την κοινή γνώμη της χώρας και τις δικαστικές αρχές με την εμπλοκή του στο κύκλωμα εκβιαστών δημοσιογράφων που εξαρθρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2016. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η ομάδα του εκβίαζε πολιτικούς αντιπάλους και διοικητές ΔΕΚΟ για να λαμβάνει μεγάλα χρηματικά απο διαφημίσεις προκειμένου να διατηρεί τα έντυπά του. Είχε καταφέρει να κατοχυρώσει ιστορικούς τίτλους εφημερίδων, όπως η «Ακρόπολη», «24Ωρες», «Μεσημβρινή» και «Επικαιρότητα», οι οποίες είχαν ελάχιστη κυκλοφορία. 

Μαζί με τον Παναγιώτη Μαυρίκο, είχαν συλληφθεί οι δημοσιογράφοι, Παναγιώτης Μουσσάς και Χρήστος Φράγκου.  Η ανέλιξη  στο εκδοτικό χώρο, του αμφιλεγόμενου επιχειρηματία ήταν ραγδαία. Ξεκίνησε ως απλός ρεπόρτερ στο ΤΗΛΕΑΣΤΥ και εντός μικρού διαστήματος βρέθηκε να διατηρεί 4 εφημερίδες και sites. Διετέλεσε διευθυντής του ψυχιατρικού νοσοκομείου ενώ παράλληλα με την δημοσιογραφική του ιδιότητα, είχε εργαστεί και στην ΔΕΗ. Ο 42χρονος Παναγιώτης Μαυρίκος τον Φεβρουάριο του 2015 είχε ιδρύσει τον πολιτικό φορέα «ΔΕΞΙΑ». 

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση του θανάτου του, έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τις ανοιχτές υποθέσεις, τις παράνομες συναλλαγές και τον κύκλο των ατόμων που θα ήθελαν τον Μαυρίκο νεκρό. Άλλωστε ο ίδιος ο εκδότης είχε πολλά ανοιχτά μέτωπα, μέσω των εφημερίδων του πραγματοποιούσε επιθέσεις σε πολιτικούς και επιφανείς οικονομικούς παράγοντες της χώρας. Ο σύντομος και πολυτάραχος βίος του Μαυρίκου, "έριξε αυλαία" τον απόγευμα της Τετάρτης 9 Ιουνίου, όταν το όχημα που οδηγούσε παραδόθηκε στις φλόγες στην Αττική οδό και ο ίδιος κάηκε ζωντανός μέσα σε αυτό.