Μήνυσε τον δημιουργό της αφίσας του Gay Pride, ο Μητροπολίτης ΑμβρόσιοςΣτην αφίσα απεικονίζεται ο Εσταυρωμένος με την υποσημείωση «Σταυρώθηκε για εμάς».

Ο Μητροπολίτης γράφει μεταξύ άλλων στο προσωπικό του ιστολόγιο:

«Οι θιασώτες και οπαδοί της ανωμάλου σαρκικής συνάφειας, οι γνωστοί Gays, για μια ακόμη φορά μας προκαλούν! Διοργανώνουν στην Θεσσαλονίκη ένα ακόμη Gay's Party, δηλ. ένα Φεστιβάλ ανωμαλίας και ατιμίας, το 5ο κατά σειράν, το οποίον και διαφημίζουν ως «Φεστιβάλ Υπερηφάνειας»!

Και συνεχίζει ο μητροπολίτης Αμβρόσιος: ''Με άλλα λόγια, αυτοί οι εξ επόψεως χριστιανικής ηθικής ανώμαλοι τύποι, η συνέχεια δηλ. και η προέκταση των ανθρώπων, που κάποτε εζούσαν στα Σόδομα και τα Γόμορρα, προβάλλουν και πάλιν προκλητικά ενώπιόν μας και με ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ, όπως λέγουν, θα εορτάσουν το πάθος τους! Άρα ΔΕΝ είναι υπερήφανοι, όπως διατείνονται, αλλά αναίσχυντοι και αδιάντροποι! Δυστυχώς η αναισχυντία αυτή σήμερα είναι «της μόδας»!!!! Σε λίγα χρόνια, όπως πάνε τα πράγματα, οι ομαλοί, οι φυσιολογικοί άνθρωποι, θα τρέχουν να κρυφτούν, αφού οι ανώμαλοι θα πλεονάζουν καί θα κομπάζουν με την δαιμονική τους υπερηφάνεια!».

Μετά από μία μακροσκελή επιστολή ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος καταλήγει:

''Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου ΜΗΝΥΩ Κάθε υπεύθυνο για την δημιουργία και χρήση της αφίσας, που παρουσιάζεται στην 1η σελίδα της παρούσης μήνυσης, ως μέσο προβολής της παρέλασης του κινήματος ομοφυλοφίλων και ΖΗΤΩ την άμεση απόσυρση της αφίσας αυτής και την απαγόρευση χρήσης της, κατά οιονδήποτε τρόπο, τόσο εντός όσο και εκτός της Θεσσαλονίκης, δηλαδή την απαγόρευσή της σε όλη την Ελλάδα, και την ποινική τιμώρηση του δημιουργού της εν λόγω αφίσας αλλά και κάθε υπεύθυνου για την χρήση της ως μέσο προβολής της παρέλασης του κινήματος ομοφυλοφίλων''.

Η αφίσα του Gay Pride: