Στο ''κόκκινο'' είναι η κόντρα του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιου Πιτσιόρλα με τον υπουργό Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη, με τον πρώτο σήμερα να τονίζει ότι ''έχουν τελείως διαφορετική διαδρομή και διαφορετική κλίμακα αξιών''.

Τόνισε, δε, ότι δεν προτίθεται να του απαντήσει.

Όλα ξεκίνησαν από τις δηλώσεις του κ. Σπίρτζη στην ΕΡΤ, ο οποίος ερωτηθείς για τις σχέσεις με το ΤΑΙΠΕΔ απάντησε: 

Το ΤΑΙΠΕΔ είναι ένας οργανισμός που στήθηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις με έναν στόχο: πώς θα ξεπουλήσει. 

Στο ερώτημα αν η διοίκησή του λειτουργεί αυτόνομα, ο υπουργός Υποδομών είχε απαντήσει: «Πολλές φορές λειτουργεί ερήμην της κυβέρνησης. Πάρα πολλές φορές».

Στην επισήμανση ότι ο επικεφαλής του Ταμείου Στέλιος Πιτσιόρλας κάθε άλλο παρά δυσαρεστημένος από τη λειτουργία του φορέα εμφανίζεται, ο υπουργός σχολίασε: «Ο καθένας έχει την άποψή του σε αυτό το θέμα. Εγώ πιστεύω ότι ο κ. Πιτσιόρλας έχει ένα μεγάλο ταλέντο που χάνεται στη χώρα μας. Πρέπει να είχε αναλάβει κάτι πολύ μεγαλύτερο».

Πρόσθεσε, δε«Από κει και πέρα θεωρώ ότι το ΤΑΙΠΕΔ είναι ένας οργανισμός που δεν εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον. Εγινε για συγκεκριμένο σκοπό από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Δεν αντικατοπτρίζει την πολιτική μας και γι' αυτό δόθηκε μάχη από τον πρωθυπουργό στη διαπραγμάτευση, να φύγει μεγάλο κομμάτι της δημόσιας περιουσίας και να δημιουργηθεί το νέο ταμείο, που δεν θα κινείται στην ίδια λογική με αυτή που κινείτο μέχρι τώρα το ΤΑΙΠΕΔ».