«Επ' ωφελεία του Παναγιώτη Μαυρίκου και του εαυτού τους» έδρασαν οι διοικούντες και οι διευθύνοντες σύμβουλοι της ΔΕΚΟ και της τράπεζας, που τίθενται στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης, σύμφωνα με τον ανακριτή που χειριζόταν έως τώρα την υπόθεση των «δημοσιογράφων εκβιαστών». Λίγες ημέρες πριν από τον τραγικό θάνατο του εκδότη, ο οποίος κάηκε ζωντανός στο αυτοκινητό του από άγνωστα μέχρι στιγμής αίτια, ασκήθηκε συμπληρωματική ποινική δίωξη που στρέφεται κατά των εν λόγω κρατικών αξιωματούχων.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο μέχρι πρότινος ανακριτής της υπόθεσης, Βασίλης Ζιάκας, αναφέρει στο διαβιβαστικό του για την ανάγκη ανάληψης του χειρισμού της υπόθεσης από Ανακριτή Διαφθοράς, ότι οι αρμόδιοι των δύο νομικών προσώπων, την περίοδο 2013-2015 διέθεσαν «εξαιρετικά υψηλά διαφημιστικά κονδύλια», τα οποία, όπως τονίζει ο δικαστικός λειτουργός, κατέληξαν αποκλειστικά στην εκδοτική εταιρεία του Παναγιώτη Μαυρίκου. Οι ενέργειες των αξιωματούχων, σύμφωνα με το διαβιβαστικό, έγιναν «για να ωφελήσουν τον Παναγιώτη Μαυρίκο και προφανώς τον εαυτό τους».
 
Σύμφωνα με όσα φαίνεται να προέκυψαν από την έρευνα του ανακριτή, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΚΟ «δολίως» έσπασε σε μικρότερα ποσά τη διαφημιστική δαπάνη για να είναι εφικτή η απευθείας έγκριση από τον ίδιο. Έτσι, καθώς ο νόμος προβλέπει την έγκριση από το ΔΣ για πληρωμές άνω των 150.000 ευρώ, ο υπό δικαστική διερεύνηση, πλέον, επικεφαλής της ΔΕΚΟ ενέκρινε ο ίδιος ποσό 149.500 ευρώ, ως πληρωμή για διαφημιστικές υπηρεσίες της εταιρείας του Παναγιώτη Μαυρίκου.
 
Η υπόθεση των «δημοσιογράφων εκβιαστών» βρίσκεται, πλέον, στα χέρια του Ανακριτή Διαφθοράς, Κώστα Σαργιώτη, ο οποίος θα ερευνήσει την εμπλοκή των στελεχών, τόσο της ΔΕΚΟ, όσο και της τράπεζας, αλλά και κάθε άλλου υπευθύνου, που είχε αντίστοιχες συναλλαγές με τον εκδότη, καθώς για την υπόθεση ασκήθηκε συμπληρωματική ποινική δίωξη για απιστία στην υπηρεσία κατά παντός υπευθύνου, σε συνδυασμό με τις διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου του νόμου 1608/50.