current views are: 4

11 Ιουνίου 2016
Δημοσίευση05:30

Καιρός για βουτιές – Ανεβαίνει ο υδράργυρος

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρα με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας και μόνο στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα υπάρξουν πρόσκαιροι όμβροι τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες.

Δημοσίευση 05:30’

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρα με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας και μόνο στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα υπάρξουν πρόσκαιροι όμβροι τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρα με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας και μόνο στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα υπάρξουν πρόσκαιροι όμβροι τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες.

Αναλυτικά  η πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Στην Αττική γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου και στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να φθάνει από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και περιορισμένη ορατότητα τοπικά το πρωί. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα θα πνέουν δυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο κατά τόπους η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις κατά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα θα πνέουν νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κρήτη λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και από το απόγευμα γενικά αίθριος καιρός. Στις Κυκλάδες πρόσκαιρες νεφώσεις στα νότια κατά τις πρωινές ώρες και βαθμιαία γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός αραιές νεφώσεις στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


σχετικα αρθρα