Άλυτο μυστήριο παραμένουν τα αίτια του τραγικού θανάτου του Παναγιώτη Μαυρίκου, την ώρα που την έρευνα γύρω από τις συνθήκες του δυστυχήματος έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου της οικογένειας του εκδότη, Αλέξη Κούγια.

Ότι ο οδηγός του μοιραίου τζιπ ήταν ο Μαυρίκος τεκμηριώθηκε και από την εξέταση DNA, ενώ από τη νεκροψία - νεκροτομή στην απανθρακωμένη σορό του οδηγού του Porche Cayenne διαπιστώθηκε ότι ο θάνατος του Μαυρίκου, δεν προήλθε από παθολογικά αίτια, αλλά από την φωτιά στο αυτοκίνητο.

Ένα από τα "περίεργα" που ερευνώνται είναι γιατί δεν είχε μαζί του τον οδηγό του, ο οποίος εκτελούσε χρέη ασφαλείας μετά την εμπλοκή του εκδότη στην υπόθεση εκβιασμών, ενώ τραγική σύμπτωση αποτελεί και το γεγονός ότι δύο ημέρες πριν καεί ζωντανός μέσα στο αυτοκίνητό του, ασκήθηκαν συμπληρωματικές διώξεις για την υπόθεση εκβιαστών δημοσιογράφων, για τις υπέρογκες διαφημίσεις που είχε λάβει για τα χαμηλής κυκλοφορίας έντυπά του. 

Οι Αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, καθώς δεν έχει αποκλειστεί το σενάριο της δολιοφθοράς, με δεδομένο ότι θεωρείται σπάνιο έως και αδύνατο να προκληθεί τεχνική βλάβη που να οδηγήσει σε πυρκαγιά, σε ένα αυτοκίνητο των προδιαγραφών και της ασφάλειας του Porche Cayenne. Ωστόσο, αυτό που προβληματίζει είναι ότι από τις μέχρι στιγμής έρευνες στο καμένο αυτοκίνητο, φαίνεται ότι δεν υπήρξε καμία εξωτερική παρέμβαση όπως εκρηκτικός ή άλλο εύρημα που να αποδεικνύει ότι είχε τοποθετηθεί βόμβα.

Η προσοχή στρέφεται τώρα στο πόρισμα της τελικής πραγματογνωμοσύνης που θα βγει σε 15 - 20 μέρες από τον κρατικό εμπειρογνώμονα και τους τεχνικούς συμβούλους της οικογένειας, οι οποίοι αρχικά θα εξετάσουν πώς ξεκίνησε η πυρκαγιά, πώς επεκτάθηκε και είναι οι πιθανές αιτίες πρόκλησής της. 

Εν τω μεταξύ, σήμερα έγινε γνωστό, ότι λίγες ημέρες πριν από τον φρικτό θάνατο του εκδότη, ο ανακριτής Διαφθοράς εντόπισε νέες ποινικές ευθύνες, ασκώντας συμπληρωματικές διώξεις, σε βάρος στελεχών μίας τράπεζας και μίας ΔΕΚΟ, οι οποίοι κατηγορούνται για τον νόμο περί καταχραστών των Δημοσίου.

Σύμφωνα με τον δικαστικό λειτουργό, οι διοικούντες και οι διευθύνοντες σύμβουλοι της ΔΕΚΟ και της τράπεζας, που μπήκαν στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης δρούσαν «επ' ωφελεία του Παναγιώτη Μαυρίκου και του εαυτού τους»,  ενώ στο διαβιβαστικό αναφέρεται ότι την περίοδο 2013-2015 διέθεσαν «εξαιρετικά υψηλά διαφημιστικά κονδύλια», τα οποία κατέληξαν αποκλειστικά στην εκδοτική εταιρεία του Παναγιώτη Μαυρίκου.