Με σκλήρυνση της στάσης τους και κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι λιμενεργάτες μπλοκάροντας την τουριστική κίνηση εν μέσω θερινής περιόδου. Και αυτό το Σαββατοκύριακο οι λιμενεργάτες απέχουν από την εργασία τους, ενώ αναμένεται συνολικά στον Πειραιά η άφιξη τουλάχιστον 13.000 επιβατών. Λόγω της αποχής, το μεγαλύτερο πρόβλημα πάντως εμφανίζεται στη φόρτωση των αποσκευών που ταλαιπωρεί τους τουρίστες.

Τρία κρουαζιερόπλοια έχουν ήδη δέσει στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, ενώ συνολικά σήμερα αναμένονταν οχτώ.

Ωστόσο, ένα από τα κρουαζιερόπλοια αποφάσισε να αλλάξει ρότα και να δέσει στο Λαύριο, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων, παράδειγμα που δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες.

Μιλώντας στο Mega, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος Γιώργος Γεωργακόπουλος τόνισε ότι «οι κ. Τσακαλώτος και Δρίτσας δεσμεύτηκαν στα λόγια, θέλουμε ένα μίνιμουμ εξασφάλισης στα εργασιακά χωρίς απολύσεις και με γενικό κανονικό προσωπικού». «Ο Δρίτσας έφερε γνωμοδοτήσεις όχι ρύθμιση για την προστασία μας. Εάν δεν λυθεί το θέμα θα εντείνουμε τις κινητοποιήσεις» τόνισε ο κ. Γεωργακόπουλος. 

«Δεν εμποδίζουμε τη λειτουργία της τουριστικής κίνησης, απλώς δεν κάνουμε τους χαμάληδες. Όταν απεργεί ο δημοσιογράφος δεν δίνει ειδήσεις, όταν απεργεί ο ‘‘χαμάλης’’ δεν κουβαλάει» ανέφερε μάλιστα. «Έχουμε καραμπινάτο μονοπώλιο με την πώληση του ΟΛΠ. Θα έχουμε δουλειά αύριο ή θα απολυθούμε όλοι;» διερωτήθηκε. 

«Η κυβέρνηση επιδιώκει τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στα λιμάνια, κάνει ό,τι πρέπει να γίνει» σχολίασε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας. 

«Αν εμποδιστεί ένα κρουαζιερόπλοιο βγαίνει η Ελλάδα από το χάρτη της κρουαζιέρας για τρία χρόνια, να κάνουν όσες κινητοποιήσεις θέλουν, αλλά τα κρουαζιερόπλοια μην τα πειράζουν» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης. Επαίνεσε πάντως το γεγονός ότι τα κρουαζιερόπλοια δένουν κανονικά το Σάββατο.