Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αρχών για τις συνθήκες θανάτου του εκδότη της «Ακρόπολης» Παναγιώτη Μαυρίκου. Η διαπίστωση, μέσω της εξέτασης DNA, πως η σωρός που ανανθρακώθηκε μέσα στο πολυτελές τζιπ το απόγευμα της Πέμπτης στην Αττική οδό, ήταν ένα μόνο κομμάτι απο το δυσεπίλυτο παζλ που  καλούνται να ολοκληρώσουν προκειμένου να φωτίσουν τις άγνωστες  τελευταίες και δραματικές στιγμές του εκδότη.
 
Σύμφωνα με το βίντεο απο τα κρίσιμα δευτερόλεπτα πριν την πυρκαγιά, το όχημα του Μαυρίκου κινείται στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας και μεταξύ των κόμβων Ηρακλείου και Μεταμόρφωσης, μειώνει ταχύτητα, κάνει έναν μικρό ελιγμόκαι προσκροει με μικρή ταχύτητα στο διάζωμα όπου «σέρνεται» για δέκα μέτρα, ενώ στην συνέχεια το όχημα ακινητοποιείται. Οι αστυνομικοί με τεχνικά μέσα κάνου ζούμ στη  εικόνα και διαπιστώνουν πως στο όχημα υπήρχε διαρροή καυσίμων. Ο Μαυρίκος μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς, εντοπίζεται απο τους πυροσβέστες στην θέση του οδηγού, σε όρθια στάση με μια μικρή κλήση προς τα δεξιά.

Η οικογένεια υποστηρίζει πως η διαρροή προήλθε απο δολιοφθορά και την υπόθεση αυτή στηρίζουν στο γεγονός πως νωρίτερα ο Μαυρίκος βρισκόταν σε ένα επαγγελματικό ραντεβού και το αυτοκίνητο ήταν για μια τουλάχιστον ώρα αφύλακτο.

Σε 15 ημέρες αναμένονται να αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων όπου θα εξακριβωθεί εάν ο εκδότης την ώρα του ατυχήματος ήταν υπο την επήρρεια ουσιών, όλα τα ενδεχόμενα άλλωστε μέχρι τα επισημα στοιχεία, παραμένουν ανοιχτα. Επίσης δεν αποκλείεται η περίπτωση ο Μαυρίκος να υπεστη λιποθυμηκό σοκ την στιγμή της φωτιάς και για αυτό επισημαίνουν  άνδρες της τροχαίας, δεν επιχείρησε να βγεί απο το όχημα απο τις πίσω πόρτες ή απο την θέση του συνοδηγού.

Αυτοψία στο σημείο θανάτου του Μαυρίκου το πρωί της Κυριακής

Σε διενέργεια εγκληματολογικής αυτοψίας στο σημείο που έχασε την ζωή του ο εκδότης Παναγιώτης Μαυρίκος θα προχωρήσουν στις 08:00 το πρωί της Κυριακής οι τεχνικοί σύμβουλοι της οικογένειας προκειμένου να βγάλουν πόρισμα για τις συνθήκες θανάτου του.  Μέσω αυτού του  πορίσματος αλλά και εκείνο των αξιωματικών της ΕΛ,ΑΣ αναμένεται σε 15 ημέρες να υπάρξει ξεκάθαρη εικόνα για το τι πραγματικά συνέβη και ο Παναγιώτης Μαυρίκος απανθρακώθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του.  

Σημειώνεται πως σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου απο το σημείο του συμβάντος θα υπάρξει διακοπή κυκλοφορίας. Όπως υποστήριξε ο δικηγόρος της οικογένειας, Αλέξης Κούγιας,  «μας προβληματίζει ότι μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα συνέπεσαν διάφορα γεγονότα τα οποία δεν αντέχουν στην κοινή λογική». Όπως επεσήμανε, «το αυτοκίνητο είχε μια φυσιολογική κατεύθυνση, στην συνέχεια υπάρχει μια μετατόπιση, ο οδηγός φαίνεται αδύναμος να αντιδράσει και μετά την διαρροή εκδηλώνεται πυρκαγιά».

Κούγιας: Υπάρχει βίντεο που δείχνει τον οδηγό να προσπαθεί να βγει από το αυτοκίνητο

Στην αποκάλυψη ότι υπάρχει βίντεο που δείχνει τον Παναγιώτη Μαυρίκο να προσπαθεί να βγει από το αυτοκίνητο, προέβη ο δικηγόρος της οικογένειας, Αλέξης Κούγιας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί και να πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, ενώ η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα.

Μιλώντας στον Alpha, ο κ. Κούγιας αναφέρθηκε σε «περίεργες και πολλές συμπτώσεις», απέφυγε ωστόσο να επιβεβαιώσει τις υποψίες του ιδίου και ενδεχομένως της οικογένειας. 

«Δεν υπάρχουν πολλά ατυχήματα που έχουν βιντεοσκοπηθεί. Το αυτοκίνητο έχει μία περίεργη πορεία. Ο υγιής οδηγός θα πήγαινε δεξιά. Βλέπουμε κάτι άλλο. Το όχημα πηγαίνει περίεργα και ακινητοποιείται. Για να γίνει αυτό, πρέπει να το σταματήσει ο οδηγός. Το χειρίζεται ο οδηγός, δεν πηγαίνει μόνο του. Όπως μου είπαν, υπάρχει βίντεο που δείχνει τον οδηγό να προσπαθεί να βγει από το αυτοκίνητο. Άρα είναι καλά στην υγεία του την ώρα που σταματάει. Πληροφορήθηκα ότι υπήρχε βενζίνη στο οδόστρωμα. Είναι από κάποιον σωλήνα και όχι το ρεζερβουάρ. Περίεργα όλα αυτά. Έχουμε, λοιπόν, δύο ενδεχόμενα: 1)Υπέστη κάτι στην υγεία του, 2)Μία σύμπτωση, που ενώ ο οδηγός έχει πάθει κάτι, συγχρόνως υπάρχει διαρροή καυσίμου.

Αυτά είναι μη φυσιολογικά και αρχίζεις να προβληματίζεσαι. Ο συντηρητής μου είπε πως ήταν όλα καλά με το αυτοκίνητο και είχε γίνει σέρβις πριν δύο μήνες. Εάν ο οδηγός δεν είναι καλά στην υγεία του, τότε δεν οδήγησε καλά το αυτοκίνητο.

Η αστυνομία έχει αρχίσει να παίρνει καταθέσεις από τους ανθρώπους που συναναστρεφόταν. Δεν μπορούσε να ανεχθεί το διασυρμό από τη κατηγορία ως εκβιαστή. Είχαμε συγκεντρώσει υλικό για όσα Μέσα τον είχαν θίξει, προκειμένου να κάνουμε αγωγές. Ο συνοδός ήταν ένας Αλβανός, ο οποίος δεν ήταν και αξιόπιστος. Ο Μαυρίκος δεν έπαιρνε καμία προφύλαξη.

Αρχικώς την υπόθεση χρεώθηκε η αντιτρομοκρατική και τώρα το τμήμα εγκλημάτων κατά της ζωής. Αυτό δείχνει ότι η αστυνομία ψάχνει όλα τα ενδεχόμενα. Διαδικαστικό τρικ η μήνυση για ανθρωποκτονία που καταθέσαμε, για να έχουμε τους δικούς μας συμβούλους και πορίσματα. Εάν τελικώς οδηγηθούμε σε πόρισμα ότι υπήρχε βλάβη και διαρροή, αν κάποιος έχει κάνει σκόπιμα κάτι, δεν θα το μάθουμε ποτέ λόγω της πυρκαγιάς. Είναι κλασική συμπεριφορά. Όταν κάποιοι θέλουν να κάνουν κακό και να εξαφανίσουν τα ίχνη, καίνε το αμάξι».