Στην προσαγωγή ενός υπόπτου προχώρησαν οι αστυνομικοί για τη στυγερή δολοφονία του 14χρονου στη Θεσσαλονίκη.

Πλέον, αναμένεται η εξέταση DNA, προκειμένου να γίνει η ταυτοποίηση του δράστη με τον επίσημο τρόπο και να συλληφθεί.

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση εκτιμούν πως ο δράστης ήταν ένα άτομο το οποίο γνώριζε πολύ καλά τον 14χρονο, του είχε εμπιστοσύνη και γνώριζε τις κινήσεις του.

Από το πρωί όταν και βρέθηκε άγρια δολοφονημένος, προσπαθούν να κολλήσουν τα κομμάτια του παζλ και του χρόνου που μεσολάβησε από την στιγμή που έφυγε από το αναψυκτήριο που βρισκόταν με ένα συνομήλικο φίλο του έως το πρωί που βρέθηκε πεσμένος μπρούμυτα μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Το σπίτι του θύματος βρίσκεται μόλις 500 μέτρα από το αναψυκτήριο που βρισκόταν, αλλά το πτώμα του βρέθηκε δίπλα στο κλειστό γυμναστήριο, πολύ μακριά και σε αντίθετη κατεύθυνση από το σπίτι.

Οι αστυνομικοί κάλεσαν για κατάθεση τον συνομήλικο φίλο του θύματος που υποστήριξε πως «Φύγαμε μαζί από το αναψυκτήριο και αφού φτάσαμε στη γωνία που έπρεπε να στρίψω για το σπίτι μου αποχαιρέτησα τον Τάσο . Από εκείνη τη στιγμή και μετά δεν τον είδα ξανά. Έμαθα ότι τον αναζητούν οι γονείς του αλλά δεν μπορούσα να βοηθήσω περισσότερο». 

Στα νύχια του θύματος ο ιατροδικαστής εντόπισε ξένο γενετικό υλικό. Δίπλα του ήταν πεταμένο σε κοντινή απόσταση του μαχαίρι του φόνου. Η αστυνομία αναμένεται να προχωρήσει σε εξέταση DNA, προκειμένου να διαπιστώσουν αν το γενετικό υλικό ανήκει σε άτομο του στενού φιλικού περιβάλλοντος του θύματος. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στο μικροσκόπιο έχουν μπει και κηλίδες αίματος, που βρέθηκαν σπίτι συνομηλίκου του.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως είναι θέμα λίγων ημερών η σύλληψη του δράστη της στυγερής δολοφονίας.