Ομολόγησε ο συνομήλικος συμμαθητής του άτυχου 14χρονου πως είναι ο δράστης της δολοφονίας που αποκαλύφθηκε το πρωί της Κυριακής στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης, προκαλώντας σοκ στο πανελλήνιο.

Ο δράστης συνόδευε το αδικοχαμένο αγόρι, μετά την αποχώρησή του από το αναψυκτήριο όπου είχε πάει για διασκέδαση.

Προς το παρόν παραμένουν άγνωστα τα κίνητρα του εγκλήματος. Κατά πληροφορίες, πάντως, ο νεαρός ισχυρίστηκε ότι τα δύο τελευταία χρόνια δεχόταν φραστικές επιθέσεις από το θύμα. 

Στην κατάθεσή του για το μοιραίο βράδυ ο 14χρονος δράστης είπε, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το MEGA, ότι αυτό που προκάλεσε την ακραία αντίδρασή του ήταν ο καβγάς με το θύμα για τα τρακτέρ των γονιών τους.

Όπως είπε στους αστυνομικούς, ο άτυχος Τάσος του είπε κάποια στιγμή και ενώ γυρνούσαν από το αναψυκτήριο στο οποίο ήταν μαζί το μοιραίο βράδυ ότι

«εσένα ο δικός σου μπαμπάς δεν είναι ικανός να πάρει μεγαλύτερο τρακτέρ».

Στην πρωινή εκπομπή του ANT1, ο πρόεδρος του χωριού, Λ. Ευσταθιάδης, τόνισε πως δεν υπήρχε κάποια διαμάχη ανάμεσα στις οικογένειες. Όμως όπως χαρακτηριστικά είπε:

«Φαίνεται ότι το ένα παιδί είχε κάποια ψυχολογικά». 

Oι Αρχές είχαν εντοπίσει γενετικό υλικό στα  νύχια του άτυχου 14χρονου, αλλά και στο μαχαίρι με το οποίο είχε δολοφονηθεί. Σύμφωνα με την ταυτοποίηση αυτών των στοιχείων, στα εγκληματολογικά εργαστήρια οδηγήθηκαν στον δράστη του φονικού, ο οποίος είναι ο ανήλικος φίλος του.

Το κουζινομάχαιρο που βρέθηκε έκανε τους αστυνομικούς να αντιληφθούν αμέσως ότι πρόκειται για ερασιτέχνη που έδρασε παρορμητικά.

Το σπίτι του θύματος βρίσκεται μόλις 500 μέτρα από το αναψυκτήριο που βρισκόταν, αλλά το πτώμα του βρέθηκε δίπλα στο κλειστό γυμναστήριο, πολύ μακριά και σε αντίθετη κατεύθυνση από το σπίτι.

Οι αστυνομικοί κάλεσαν για κατάθεση τον συνομήλικο φίλο του θύματος που υποστήριξε πως «Φύγαμε μαζί από το αναψυκτήριο και αφού φτάσαμε στη γωνία που έπρεπε να στρίψω για το σπίτι μου αποχαιρέτησα τον Τάσο . Από εκείνη τη στιγμή και μετά δεν τον είδα ξανά. Έμαθα ότι τον αναζητούν οι γονείς του αλλά δεν μπορούσα να βοηθήσω περισσότερο».