Χωματουργικές εργασίες εκτελούν τα τελευταία 24ωρα συνεργεία του δήμου Αριστοτέλη στο νομό Χαλκιδικής μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε σε χωματερή της Ιερισσού, σε μια προσπάθεια να σβήσουν και οι τελευταίες εστίες.
«Η συγκεκριμένη χωματερή δίπλα στην Ιερισσό είναι στην ουσία ένας γκρεμός και χρειάζονται γύρω στα 200 φορτία με χώμα για να αντιμετωπιστούν και οι τελευταίες μικροεστίες. Περιφράξαμε το χώρο και εκτελούμε τις εργασίες», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Χρήστος Πάχτας.

 Όπως ανέφερε ο δήμαρχος μέσα στους στόχους της δημοτικής αρχής είναι έως τις 30 Ιουνίου να κλείσουν οι τέσσερις χωματερές που υπάρχουν σε Αμμουλιανή, Μεγάλη Παναγιά, Αρναία και Ιερισσό ώστε να μην επιβληθούν πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να προχωρήσει μέσα στον επόμενο 1,5 χρόνο η αποκατάστασή τους.

Τα σκουπίδια του δήμου Αριστοτέλη αναμένεται να μεταφερθούν σε όμορο δήμο της Χαλκιδικής και σύμφωνα με τον κ.Πάχτα ο περιφερειακός σχεδιασμός προβλέπει την εναπόθεσή τους στο ΧΥΤΑ Πολυγύρου.

Το προσεχές διάστημα θα επανασχεδιαστεί ο εξοπλισμός του Σταθμού Μεταφόρτωσης στην Ιερισσό και θα ολοκληρωθεί η μελέτη για τη δημιουργία του ΧΥΤΑ της Αρναίας.