current views are: 8

13 Ιουνίου 2016
Δημοσίευση10:26

Εξακολουθεί να καίει η φωτιά στα Μέγαρα – Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Κνωσό

Δύο μεγάλες φωτιές στις Άκρες Μεγάρων και στην Κνωσσό Κρήτης ξέσπασαν σήμερα το μεσημέρι.

Δημοσίευση 10:26’

Δύο μεγάλες φωτιές στις Άκρες Μεγάρων και στην Κνωσσό Κρήτης ξέσπασαν σήμερα το μεσημέρι.

Δύο μεγάλες φωτιές στις Άκρες Μεγάρων και στην Κνωσσό Κρήτης ξέσπασαν σήμερα το μεσημέρι

Στα Μέγαρα η φωτιά καίει δασική έκταση, ενώ στο σημείο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν, συνολικά, 70 πυροσβέστες με 25 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρο τμήμα, οκτώ αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα. 
 
Όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, η πυρκαγιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, ενώ από τις 5 και μετά παρουσιάζει καλύτερη εικόνα. 

Παράλληλα, σήμερα το μεσημέρι ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, φωτιά κοντά στον οικισμό της Κνωσσού στο Ηράκλειο. Άμεσα σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική υπηρεσία, καθώς οι φλόγες απειλούν τα σπίτια. 

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά ξεκίνησε από σημείο όπου υπάρχουν ξερά χόρτα. Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 24 πυροσβέστες και 11 οχήματα, δυο πεζοπόρα τμήματα των 25 ατόμων καθώς και τρεις βυτιφόρες, με αποτέλεσμα λίγο πριν από τις 17:00 να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο. 

Το έργο των πυροσβεστών έκαναν πιο δύσκολο οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή, με τις δυνάμεις να δίνουν μάχη για να μην φτάσει η φωτιά στα σπίτια αλλά και στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσσού.


σχετικα αρθρα