Την απόφασή τους να διεκδικήσουν το Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου υπέρ των δημοτών τους και να επιμείνουν στη διατήρηση της αθλητικής του χρήσης, υποστήριξαν σήμερα σε κοινή συνέντευξη Τύπου οι δήμαρχοι Γαλατσίου Κυρ. Τσίρος, Νέας Ιωνίας Ηρ. Γκότσης και Φιλοθέης - Ψυχικού Παν. Ξυριδάκης. Το Κλειστό Γυμναστήριο Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και Ρυθμικής Γυμναστικής, που βρίσκεται στα διοικητικά όρια του δήμου Γαλατσίου, χτίστηκε στον περιβάλλοντα χώρο του Βυζαντινού Μνημείου του 11ου αιώνα, την Ομορφοκκλησιά του Αγίου Γεωργίου. Στη μετα-ολυμπιακή του χρήση το ακίνητο εκμισθώθηκε στην εταιρεία Park Avenue Ανάπτυξη Εμπορικών Κέντρων Α.Ε., προκειμένου να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει στο σημείο εμπορικό κέντρο. Επειδή, όμως, η αλλαγή χρήσης προσέκρουσε, όπως υποστηρίζουν οι δήμαρχοι, σε σειρά προβλημάτων πολεοδομικού, χωροταξικού, αρχαιολογικού, δασικού, αλλά και νομικού χαρακτήρα, η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που κατατέθηκε για την αλλαγή χρήσης, ουδέποτε εγκρίθηκε και ουδέποτε εκδόθηκαν οι άδειες για το εμπορικό κέντρο. Το ζήτημα ενεργοποιήθηκε εκ νέου με τον νόμο 3894 του 2010, βάσει του οποίου το Ολυμπιακό Γυμναστήριο (ΠΑΛΑΙ) ζητείται να αλλάξει χρήση και να μετατραπεί σε εμπορικό κέντρο.

Οι δήμαρχοι δηλώνουν ότι θα προσφύγουν στους αρμόδιους υπουργούς, ενώ θα ζητήσουν συνάντηση ακόμη και με τον πρωθυπουργό καθώς, όπως λένε, η δημιουργία ενός μεγάλου εμπορικού κέντρου θα προκαλέσει οικολογική καταστροφή στο άλσος Βεϊκου, θα ισοπεδώσει τον εμπορικό κόσμο της ευρύτερης περιοχής, θα αυξήσει την ανεργία, ενώ η κυκλοφοριακή επιβάρυνση όλου του δημοτικού οδικού δικτύου θεωρείται κάτι περισσότερο από δεδομένη.
Σημειώνεται ότι υπέρ της δημοτικής πρωτοβουλίας έχει ταχθεί το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, αλλά και το 5ο Δημοτικό Διαμέρισμα του δήμου Αθηναίων.