Χείμαρρους θύμιζαν σήμερα αρκετοί δρόμοι της Κέρκυρας καθώς μετά τις 10 το πρωί εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες, συνοδευόμενες από θυελλώδεις ανέμους και κεραυνούς.

Αποτέλεσμα ήταν μαγαζιά και υπόγεια να πλημμυρίσουν και να δημιουργηθούν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Όπως ανέφερε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων Ευθύμης Γεωργακόπουλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «έως αυτή την ώρα χρειάστηκαν 8 επεμβάσεις της Υπηρεσίας και αντλήσεις νερού και τέσσερις κοπές δέντρων».

Σύμφωνα με τον απολογισμό της Πυροσβεστικής, που δόθηκε μετά το μεσημέρι στη δημοσιότητα οι έντονες βροχοπτώσεις είχαν ως αποτέλεσμα η Υπηρεσία να επέμβει στα ακόλουθα συμβάντα:

α) μία (1) κοπή δένδρου,
β) τρεις (3) κοπές δένδρων, κατόπιν αυτοψίας της Υπηρεσίας μας και επέμβαση της Π.Π. του Δήμου,
γ) δέκα (10) αντλήσεις υδάτων,
δ) μία (1) πυρκαγιά σε ελαιόδενδρο,
ε) μία (1) απομάκρυνση βράχου κατόπιν αυτοψίας της Υπηρεσίας και επέμβαση της Π.Π. του Δήμου,
στ) μία (1) πυρκαγιά σε κουζίνα οικίας στην περιοχή «Δασιά» περί Ω/12:25 με τρία (3) οχήματα και εννέα (9) άνδρες. Ώρα λήξης 13:00.

Όπως αναφέρει όλα τα συμβάντα αντιμετωπίσθηκαν έγκαιρα με δώδεκα (12) συνεργεία, είκοσι πέντε (25) άτομα, έξι (6) υδροφόρα και έξι (6) βοηθητικά οχήματα.

Στο μεταξύ, το Λιμεναρχείο εξέδωσε απαγορευτικό απόπλου για τα δρομολόγια των 10.30 και 11.30 των πλοίων ανοιχτού τύπου που συνδέουν την Κέρκυρα με την Ηγουμενίτσα, ενώ κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια με πλοία κλειστού τύπου.

Πηγή φωτό και βίντεο: enimerosi.com