Μια καλοστημένη απάτη με θύματα ηλικιωμένους είχαν στήσει τέσσερα άτομα, καταφέρνοντας να εξαπατήσουν 21 άτομα και να τους αποσπάσουν τουλάχιστον 207.000 ευρώ. Τα μέλη της σπείρας εμφανίζονταν στα θύματά τους προσποιούμενοι τους αστυνομικούς και τους έπειθαν να τους δίνουν χρήματα για να μην μπουν φυλακή, καθώς όπως έλεγαν, είχαν εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα με θύμα ένα μικρό παιδί.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν έναν 47χρονο, μέλος της σπείρας, ενώ αναζητούνται ακόμη δύο άνδρες και μια Βουλγάρα. Στις 9 Ιουνίου ο δράστης, από κοινού με τους συνεργούς του, εξαπάτησαν στον Κορυδαλλό 86χρονη ηλικιωμένη, όταν μέλος της σπείρας της τηλεφώνησε και προσποιούμενος τον αστυνομικό, ισχυρίστηκε ότι η κόρη της ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα, με αποτέλεσμα τον  τραυματισμό ενός παιδιού και απαιτείται το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ, για να μην προφυλακισθεί.

Το θύμα πείστηκε και ένας απο τους δράστες πήγε στο σπίτι και έλαβε το ποσό απο την ηλικιωμένη. Για κακή του τύχη, ένα συγγενικό πρόσωπο αντιλήφθηκε το περιστατικό και ενημέρωσε τους αστυνομικούς. Μετά από αναζητήσεις, απο αστυνομικούς της ασφάλειας Πειραιά, ο 47χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Καλλιθέα. Στην κατοχή του βρέθηκε, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 24.740 ευρώ, το οποίο αποδόθηκε στην 82χρονη.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, κατά το τελευταίο εξάμηνο, οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη απατών σε βάρος ηλικιωμένων. Με την συγκεκριμένη μέθοδο  και προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, έπειθαν τα θύματα τους αρχικά για την ύπαρξη τροχαίου ατυχήματος, στο οποίο ενεπλάκη με υπαιτιότητά του συγγενικό τους πρόσωπο και ακολούθως, για την αποφυγή περαιτέρω συνεπειών, την καταβολή χρηματικού ποσού. Σε κάποιες περιπτώσεις, προσποιούντο στο τηλέφωνο ότι είναι το συγγενικό τους πρόσωπο, το οποίο ξεσπούσε δήθεν σε λυγμούς, προκαλώντας με αυτόν τον τρόπο ψυχολογική πίεση στους ηλικιωμένους.Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί είκοσι μία  περιπτώσεις. Το οικονομικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική ομάδα, από την παραπάνω παράνομη δράση της, υπολογίζεται στις 207.000 ευρώ.