Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δρόμο έξω από το Ψυχιατρικό νοσοκομείο Αθηνών (Δαφνί) πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι οι εργαζόμενοί του, κλείνοντας τις δύο λωρίδες της κυκλοφορίας, ζητώντας προσλήψεις προσωπικού αλλά και αύξηση του προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, οι εργαζόμενοι περιγράφουν δραματικές συνθήκες λειτουργίας του νοσοκομείου τα τελευταία χρόνια, καθώς, όπως υποστηρίζουν, ο προϋπολογισμός έχει μειωθεί κατά 50%, ενώ στην ουσία λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας. 

Προσθέτουν, μάλιστα, ότι ένας νοσηλευτής αντιστοιχεί σε 30 ασθενείς, οι οποίοι μπορεί να είναι και πολύ βαριά περιστατικά, τα οποία είναι αδύνατο να χειριστεί ένας άνθρωπος μόνος του. 

Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι ιδιαίτερα δύσκολη για νοσηλευτές και ασθενείς, ειδικά κάθε δύο ημέρες που το νοσοκομείο εφημερεύει και οι διάδρομοι γεμίζουν ράντζα. 

Όπως συμπληρώνουν, οι ασθενείς καλούνται να πληρώσουν ακόμα και τα... αναλώσιμα από την τσέπη τους, την ώρα που το 40% είναι άποροι και ανασφάλιστοι. 

Δείτε το βίντεο: