Ένα συγκλονιστικό περιστατικό έλαβε χώρα σήμερα εντός του κτιρίου του Συμβουλίου της Επικρατείας, όταν ένας πολίτης απείλησε να αυτοκτονήσει όταν έμαθε ότι απορρίφθηκε το αίτημα πενίας που είχε υποβάλει, λόγω των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Όπως έγινε γνωστό, ο πολίτης αυτοτραυματίστηκε με ένα κομμάτι γυαλί, ενώ απώθησε βίαια τον αντιπρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου Αθανάσιο Ράντο ο οποίος προσπάθησε να τον καθησυχάσει.

Ο πολίτης εργαζόταν ως νυχτοφύλακας στο Αστεροσκοπείο και είχε υποβάλει αίτημα πενίας προκειμένου να του χορηγηθεί χωρίς αμοιβή δικηγόρος για να καταθέσει προσφυγή κατά της απόφασης με την οποία παύθηκε από τη δουλειά του.

Μόλις πληροφορήθηκε σήμερα ότι το αίτημά του δεν έγινε δεκτό, από την προϊσταμένη του αρμοδίου τμήματος καθώς δεν είχε προσκομίσει τις αναγκαίες βεβαιώσεις, άρχισε να φωνάζει και να εκτοξεύει ύβρεις κατά των δικαστών και των υπαλλήλων απειλώντας θα αυτοκτονήσει.

Την ώρα εκείνη περνούσε έξω από τη γραμματεία του Τμήματος ο αντιπρόεδρος και πρόεδρος του Ε΄ Τμήματος του ΣτΕ Αθανάσιος Ράντος, ο οποίος στο άκουσμα των ύβρεων μπήκε στο χώρο των γραφείων της γραμματείας για να δει τί γίνεται.

Όπως μεταδίδει η δημοσιογράφος της Καθημερινής Ιωάννα Μάνδρου, ο 63 χρονος νυχτοφύλακας, άρχισε να βρίζει χυδαία τον κ. Ράντο έβγαλε ένα κομμάτι γυαλί από την τσέπη του και έκοψε το δεξί του χέρι στο ύψος του βραχίονα.

Αμέσως, ο κ. Ράντος  τον πλησίασε σε μια προσπάθεια να τον ηρεμήσει, αλλά εκείνος απώθησε βιαίως τον αντιπρόεδρο του ΣτΕ  με κίνδυνο να πέσει στο πάτωμα και από τύχη να αποφύγει σοβαρό τραυματισμό.

Αμέσως ενημερώθηκε η Άμεση Δράση για το περιστατικό, ενώ ο πρόεδρος του ΣτΕ Νικόλαος Σακελλαρίου μόλις πληροφορήθηκε για το  συμβάν πήγε αμέσως στην γραμματεία του αρμοδίου τμήματος όπου ο 63χρονος συνέχισε να βρίσκεται εκτός εαυτού.

Κατέφθασαν οι άνδρες  της ομάδας ΔΕΛΤΑ και ο 63 χρονος οδηγήθηκε  με περιπολικό στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως, αφού αρνήθηκε να μπει σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Όπως έγινε γνωστό αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, δεν έχει οικονομικούς πόρους, ενώ πρόσφατα έχασε το ένα του παιδί.