Οργισμένοι εμφανίζονται οι συγγενείς του 14χρονου θύματος από τη χθεσινή απόφαση των δικαστικών αρχών να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο ανήλικος δράστης της δολοφονίας.

«Το δικό μας το παιδί είναι στο χώμα και το άλλο είναι ελεύθερο και να έρθει εδώ τι θα το κάνουμε; Θα γίνουμε κι εμείς δολοφόνοι;», ξεσπά ο θείος του μικρού Τάσου, Αντώνης Ευσταθιάδης, μιλώντας στο MEGA.

Η οικογένεια του 14χρονου δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο φίλος και συμμαθητής του παιδιού τους, ο οποίος του έκοψε πρόωρα το νήμα της ζωής με δύο μαχαιριές στο λαιμό, κυκλοφορεί ελεύθερος.

«Είναι δίκαιο πράγμα; Υπάρχει και θεός και βλέπει», λέει ο κ. Ευσταθιάδης.

Οι συγγενείς του παιδιού διαψεύδουν για ακόμη μια φορά τους ισχυρισμούς του δράστη περί bullying, σημειώνοντας ότι ο Τάσος ήταν ένα από τα ελάχιστους μαθητές που έκαναν παρέα με τον δράστη.

«Bullying το δικό μας το παιδί που το' κανε παρέα; Που δεν το έκανε κανένα άλλο παιδί. Ο φόβος και ο τρόμος του σχολείου ήταν. Το δικό μας παιδί ήταν 1,50 κι εκείνος ήταν ένας γορίλας. Υπάρχει περίπτωση για Bullying;», διερωτήθηκε ο θείος του Τάσου.

Την ίδια ώρα έρχονται στο φως νέες καταγγελίες για τον χαρακτήρα του ανήλικου δράστη. Εκπαιδευτικός υποστηρίζει ότι ο 14χρονος ήταν οξύθυμος από πολύ μικρή ηλικία και εμφάνιζε επιθετική συμπεριφορά.

«Είχε μια πολύ βίαιη συμπεριφορά, προκαλούσε συνεχώς τους συμμαθητές του. Προκαλούσε επεισόδια. Τους έσπρωχνε σε ανύποπτο χρόνο και μετά τό χειριζόταν ότι αυτοί το έκαναν και αυτό το πράγμα τού δημιουργούσε μεγάλη ικανοποίηση», είπε.

Ανέφερε, μάλιστα, ότι οι εκπαιδευτικοί είχαν ενημερώσει τους γονείς του 14χρονου για τη συμπεριφορά αυτή.

«Λέγαμε στους γονείς ότι έπρεπε να το χειριστούν, να πάνε σε κάποια ομάδα, σε κάποιο γιατρό, σε κάποιον ψυχολόγο, να δουν ότι κάτι συμβαίνει στο παιδί τους αλλά δεν δεχόταν με τίποτα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο ανήλικος δράστης μαζί με τη οικογένειά του έχουν εγκαταλείψει από χθες το χωριό όπως διέταξε και η ανακρίτρια μετά την απολογία του.