Μία ακόμη κομπίνα με τροχαία ατυχήματα- «μαϊμού» εξακρίβωσαν αστυνομικοί στην Πεύκη και προχώρησαν στην σύλληψη δύο Βούλγαρων.

Οι δράστες προσποιούμενοι τους αστυνομικούς καλούσαν ανυποψίαστους πολίτες στα τηλέφωνα των σπιτιών τους και τους έλεγαν πως τα παιδιά τους έχουν εμπλακεί σε τροχαίο με θανάσιμο τραυματισμό  ανήλικου παιδιού. Τους ζητούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά προκειμένου προκειμένου να ... τακτοποιήσουν την υπόθεση.

Καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών, έπαιζε μέλος της ομάδας, το οποίο εμφανιζόταν ως το παιδί του θύματος, που βρισκόταν σε κατάσταση σοκ και ζητούσε τη βοήθειά του. Αυτό συνέβη και την προηγούμενη Τρίτη όταν με τον ίδιο τρόπο προσπάθησαν να αποσπάσουν 40.000 ευρώ από έναν ακόμη πολίτη.

Μάλιστα του ξεκαθάρισαν πως το παιδί του θα αθωωθεί σίγουρα και έχουν στείλει έναν δικό τους άνθρωπο να παραλάβει το ποσό. Το θύμα, αντιλήφθηκε την απάτη και ενημέρωσε την αστυνομία. Στο σημείο μετέβησαν άνδρες της άμεσης δράσης όπου και συνέλαβαν τα δυο άτομα.  Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί τέσσερις  περιπτώσεις στην Πεύκη και την Λυκόβρυση.