current views are: 2

17 Ιουνίου 2016
Δημοσίευση02:31

Τελειώνει η αγωνία για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών – Ανακοινώνονται οι βαθμολογίες

Προς το τέλος της βαίνει η αγωνία των περίπου 80.000 υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς σήμερα ανακοινώνονται οι βαθμολογίες.

 

Δημοσίευση 02:31’

Προς το τέλος της βαίνει η αγωνία των περίπου 80.000 υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς σήμερα ανακοινώνονται οι βαθμολογίες.

 

Προς το τέλος της βαίνει η αγωνία των περίπου 80.000 υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς απομένουν λίγες ώρες μέχρι την ανακοίνωση των βαθμολογιών. Όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία φέτος αναμένεται συνωστισμός στις μεσαίες βαθμολογίες και ως εκ τούτου «μάχη» για τις μεσαίες σχολές.

Ειδικότερα, το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να αναρτήσει σταδιακά έως το μεσημέρι στα Λύκεια όλης της χώρας του βαθμούς των υποψηφίων των ΓΕΛ, ενώ στις 14:00 οι βαθμολογίες θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.results.it.minedu.gov.gr

Την Τετάρτη, 22 Ιουνίου θα αναρτηθούν στα σχολεία, σταδιακά έως το μεσημέρι, οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων των υποψηφίων των ΕΠΑΛ και στις 14.00 στην ιστοσελίδα του Υπουργείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.results.it.minedu.gov.gr

Εν τω μεταξύ, από την Τετάρτη έως και την Παρασκευή 8 Ιουλίου, οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2016 μπορούν να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους.

Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν μηχανογραφικό μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους προκειμένου να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να μελετούν το Μ.Δ. και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση).

Μετά την ολοκλήρωση της ανακοίνωσης των βαθμών των ΕΠΑΛ και σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί, όλοι οι υποψήφιοι στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση θα πρέπει να κλειδώσουν το τελικό τους μηχανογραφικό (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ) ως και την Παρασκευή 8-7-2016.  

Οι εκτιμήσεις ανά επιστημονικό πεδίο

1ο επιστημονικό πεδίο: Με την απώλεια των παιδαγωγικών λείπουν περίπου 2.000 θέσεις. Έτσι και οι υποψήφιοι των σχολών με μεσαία ζήτηση θα περιοριστούν σε λιγότερες θέσεις ανεβάζοντας έτσι τις βάσεις. Γενικότερα και καθώς τα περυσινά θέματα έριξαν τις βάσεις, εφέτος αναμένεται άνοδος τόσο στις Νομικές Αθήνας και Θεσσαλονίκης, όσο όμως και σε σχολές με επίσης μεγάλη ζήτηση όπως στις σχολές ΜΜΕ και Ψυχολογίας.

2ο επιστημονικό πεδίο: Σε αυτό το πεδίο όπου συγκεντρώνονται και οι περισσότερες σχολές, τα μαθηματικά είναι ένα πρόβλημα, καθώς οι πρώτες εκτιμήσεις λένε ότι οι υποψήφιοι δεν τα πήγαν καλά και έτσι θα υπάρξει μια κάποια συγκράτηση των βάσεων σε σχέση με πέρυσι. Οι Πολυτεχνικές σχολές αναμένεται να κερδίσουν το περσινό χαμένο έδαφος.

3ο επιστημονικό πεδίο: Η Βιολογία έβαλε δύσκολα στους υποψηφίους όμως και πάλι για την είσοδο στις ιατρικές σχολές ο βαθμός που θα απαιτείται θα είναι κοντά στο 19,5. Σχολές βιολογίας, οδοντιατρική, κτηνιατρικές αλλά και παραϊατρικών επαγγελμάτων αναμένεται επίσης να ανέβουν. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο και για ιστορική άνοδο των ιατρικών σχολών.

4ο επιστημονικό πεδίο: Το γεγονός ότι η είσοδος στα Παιδαγωγικά έχει γίνει δύσκολη, με αποτέλεσμα να τις επιλέγουν λίγοι, ίσως φέρει μείωση των βάσεων και εύκολη πρόσβαση σε αυτές με σχετικά χαμηλό βαθμό.

5ο επιστημονικό πεδίο: Αναμένεται πτώση των βάσεων γενικότερα καθώς οι επιδόσεις των μαθητών ως τώρα φαίνεται ότι κινούνται σε χαμηλά επίπεδα. 

Πώς να υπολογίσετε ηλεκτρονικά τα μόρια

Οι υποψήφιοι στις πανελλήνιες 2016 μπορούν να μπουν στην ειδική ηλεκτρονική διεύθυνση του υπουργείου και να υπολογίσουν ηλεκτρονικά τον αριθμό των μορίων τους.

Ο τρόπος είναι απλός και εύκολος. Μόλις οι υποψήφιοι μπουν στην παραπάνω ιστοσελίδα, επιλέγουν τον τύπο σχολείου, την ομάδα προσανατολισμού και στη συνέχεια εισάγουν τους βαθμούς που πιστεύουν ότι έχουν συγκεντρώσει σε κάθε μάθημα.


σχετικα αρθρα