Επίσκεψή στην Ελλάδα πραγματοποιεί από σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν, με αφορμή την προσφυγική κρίση.

Ο ΓΓ του οργανισμού θα βρίσκεται σήμερα στην Αθήνα όπου και θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ αύριο, Σάββατο, θα μεταβεί στη Λέσβο όπου όπου θα συναντηθεί με πρόσφυγες, μετανάστες και αιτούντες άσυλο, με εθελοντές και τις τοπικές Αρχές.

«Εξακολουθώ να τονίζω την ανάγκη παροχής βοήθειας και υποστήριξης σε όσους διασώθηκαν, διασφάλισης επαρκών συνθηκών υποδοχής και πρόσβασης σε άσυλο για όσους χρήζουν ανάγκης διεθνούς προστασίας», ανέφερε με γραπτή δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ λίγες ώρες πριν την άφιξή του στην Ελλάδα.

«Τα δικαιώματα των ανδρών, των γυναικών και των παιδιών που εξαναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν (τους τόπους τους), πρέπει να προστατεύονται διαρκώς, και σύμφωνα με το νόμο αλλά και στην πράξη» τόνισε ακόμη ο ΓΓ του ΟΗΕ.

Τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ θα δεχθεί ο Προκόπης Παυλόπουλος, απόψε στις 20.15, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν του στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Στο δείπνο θα παρακαθήσουν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.