Παρεμβαίνοντας στην εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά στον ΣΚΑΪ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών Δημήτρης Ασπρογέρακας σημείωσε πως η δεύτερη δήλωση του κυρίου Πολάκη ήταν χειρότερη από την 1η καθώς με τη 2η ουσιαστικά στηρίζει την 1η. 

Ο κ. Ασπρογέρακας ζήτησε την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού για τις δηλώσεις Πολάκη και σημείωσε πως «η προσβολή στη δικαιοσύνη είναι βαριά και οφείλει ο υπουργός να αποδείξει όσα λέει».

Ο κ. Ασπρογέρακας τόνισε «Το κακό με τις δηλώσεις Πολάκη έχει γίνει. Οι εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί είναι ικανές να πλήξουν το θεσμό της δικαιοσύνης. 

Καμία σκιά πάνω από τη δικαιοσύνη. Δεν το επιτρέπει το Σύνταγμα. Ό,τι υπάρχει πρέπει να διερευνάται. Όταν ανακαλύπτεις τέτοια πράγματα πρέπει να μπορείς και να το αποδείξεις και αυτό θα πρέπει να πράξει ο κύριος Πολάκης την ερχόμενη Τρίτη. Δεν έχουμε καμία διάθεση αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση. Υπάρχει και το εξής θέμα. Ποιος λύνει τις διαφορές των δικαστών με το κράτος;» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών.