Σε υψηλά επίπεδα θα είναι και σήμερα η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα όμως θα πέσει κατά 2-3 βαθμούς ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Ο καιρός γενικά θα είναι αίθριος και μόνο στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας αναμένονται πρόσκαιρες βροχές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 37 και τοπικά 38 βαθμούς Κελσίου ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρη αύξηση των νεφώσεων τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία στα ανατολικά του νόμου βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης από τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς.

Στη δυτική Μακεδονία θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρη αύξηση των νεφώσεων στην κεντρική Μακεδονία τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 36 και κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιόνιου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι  γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της Ηπείρου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν  βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 37 και στο Ιόνιο έως 33 με 34 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι  γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 37 και τοπικά 38 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 και στην Κρήτη τοπικά 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα  ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 37 και τοπικά έως 38 βαθμούς Κελσίου.